Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Florian Dumitrel, din suflet, pentru matematică
17.11.2017
Autor articol: null admin
Vizualizari: 625

A trecut aproape un an și jumătate de la trecerea în neființă a profesorului Florian Dumitrel, însă reputatul profesor de la Colegiul Național Ion Minulescu va trăi mereu prin ceea ce a făcut pentru matematica românească. Problemele create până în ultima clipă a existenței sale au văzut lumina tiparului prin efortul familiei și foștilor săi colegi, reunite într-un volum de un înalt nivel științific.


Profesorul Florian Dumitrel s-a stins în urmă cu aproape un an și jumătate, învins de o grea suferință. Ar mai fi avut multe de spus în matematică, așa cum o demonstrează tot ceea ce a făcut în cei 26 de ani de activitate în învățământ. A lăsat în urmă multe exerciții, reunite în volumul „Probleme de analiză matematică pentru clasa a XII-a”, lansat recent la Colegiul Național Ion Minulescu, unde a activat peste 20 de ani, cu rezultate de excepție.
Această carte necesară se adaugă altor culegeri, unele dintre ele realizate împreună cu colegul și bunul său prieten Marius Perianu.
A fost o întâlnire emoționantă, prin prezența la eveniment a familiei regretatului profesor.
În amintirea profesorului Dumitrel, biblioteca din cadrul Societății de Științe Matematice, filiala Olt, găzduită de Colegiul Ion Minulescu, îi va purta numele
 

florian dumitrel analiza matematica colegiul ion minulescu
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018