Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Burse de studiu în Marea Britanie
14.11.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 383

Elevii olteni au oportunitatea de a petrece ultimii doi ani de liceu într-o școală din Marea Britanie, printr-o bursă pentru doi ani care acoperă taxa școlară anuală, cazarea și cheltuielile de masă. Cei interesați pot aplica online pentru acest program, până pe data de 1 decembrie.


O asociație de școli independente din Marea Britanie oferă liceenilor care acum sunt în clasa a X-a, un program de burse de studiu într-o școală independentă. Prin participarea la program, elevii se familiarizează atât cu limba engleză, cât și cu sistemul boarding school, prin care tinerii locuiesc și studiază împreună. Perioada de studii este recunoscută de Ministerul Educației, iar parcurgerea unor examene de diferență va fi necesară, în funcție de materiile studiate în Marea Britanie.
Liceenii interesați de o astfel de bursă pot aplica online, până pe 1 decembrie, la adresa burse@tinedenoi.ro. După evaluarea aplicațiilor electronice, candidații acceptați vor urma noi etape de selecție.
În ultimii ani, peste o sută de liceeni români au petrecut un an sau doi în această bursă, după care au reușit să fie admiși la universități de prestigiu din Marea Britanie.
 


Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017