Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Școli din Olt, în cursa pentru un viitor verde
08.11.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 1115

17 școli din județul Olt vor participa în cursa pentru un viitor verde, în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică din România. Acestea se vor întrece într-o competiție națională dedicată voluntariatului și protecției mediului, marele premiu fiind o transformare completă a școlii caștigătoare, în valoare de 15000 euro.


“Let’s Get Green!”, proiect organizat de „Let’s Do It, Romania!”, a trecut la următoarea etapă și a anunțat școlile rămase în competiție. Școlile vor realiza activități de instruire a profesorilor, elevilor și de responsabilizare a părinților. Mai exact, aceștia vor învăța ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, cum se colectează deșeurile acasă pentru a le aduce la reciclare. Din județul Olt au fost selectate să participle la această competiție, 17 școli. Acestea sunt:
Școala Gimnazială Gârcov
Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu Drăgănești-Olt
Școala Gimnazială Stoicănești
Colegiul Tehnic "Alexe Marin" Slatina
Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș
Școala Gimnazială Izbiceni
Școala Gimnazială Nr. 1 Slatina
Școala Gimnazială Virgil Mazilescu Corabia
Școala Gimnazială Rusănești
Școala Gimnazială Mihăești
Colegiul Național Vocațional ,,Nicolae Titulescu'' Slatina
Școala Gimnazială George Poboran Slatina
Colegiul Tehnic Balș
Școala gimnazială „Ion I. Graure” Bălteni
Liceul Tehnologic Constantin Filipescu Caracal
Școala Gimnazială Găneasa
Școala Gimnazială Poganu
Valoarea totală a premiilor si a materialelor se ridică la aproape 70.000 euro. Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate două premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, trei premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și trei mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iunie 2018, de Ziua Internațională a Mediului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018