Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Școli din Olt, în cursa pentru un viitor verde
08.11.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 1054

17 școli din județul Olt vor participa în cursa pentru un viitor verde, în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică din România. Acestea se vor întrece într-o competiție națională dedicată voluntariatului și protecției mediului, marele premiu fiind o transformare completă a școlii caștigătoare, în valoare de 15000 euro.


“Let’s Get Green!”, proiect organizat de „Let’s Do It, Romania!”, a trecut la următoarea etapă și a anunțat școlile rămase în competiție. Școlile vor realiza activități de instruire a profesorilor, elevilor și de responsabilizare a părinților. Mai exact, aceștia vor învăța ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, cum se colectează deșeurile acasă pentru a le aduce la reciclare. Din județul Olt au fost selectate să participle la această competiție, 17 școli. Acestea sunt:
Școala Gimnazială Gârcov
Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu Drăgănești-Olt
Școala Gimnazială Stoicănești
Colegiul Tehnic "Alexe Marin" Slatina
Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș
Școala Gimnazială Izbiceni
Școala Gimnazială Nr. 1 Slatina
Școala Gimnazială Virgil Mazilescu Corabia
Școala Gimnazială Rusănești
Școala Gimnazială Mihăești
Colegiul Național Vocațional ,,Nicolae Titulescu'' Slatina
Școala Gimnazială George Poboran Slatina
Colegiul Tehnic Balș
Școala gimnazială „Ion I. Graure” Bălteni
Liceul Tehnologic Constantin Filipescu Caracal
Școala Gimnazială Găneasa
Școala Gimnazială Poganu
Valoarea totală a premiilor si a materialelor se ridică la aproape 70.000 euro. Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate două premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, trei premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și trei mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iunie 2018, de Ziua Internațională a Mediului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
OLTTV LIVE

Sărbători de poveste, la Slatina

O lună magică, în care luminile festive vor împodobi orașul, colindele vor răsuna în fiecare seară, iar Moș Crăciun îi va întâmpina pe copii în căsuța lui de pe Esplanadă. Asta îi așteaptă pe slătineni, începând cu 1 Decembrie, când se deschide Târgul de Crăciun. Momentul festiv va fi marcat printr-un concert susținut de Ducu Bertzi și formația sa. În săptămâna dinaintea Nașterii Domnului, Moș Crăciun va porni și cu trăsura prin oraș, să împartă cadouri la toți copiii, iar Narcisa Suciu ne va încânta cu colindele ei.
13 Nov 2017

Fără sensuri unice pe Libertății și Cornișei?

Circulație în ambele sensuri pe Libertății și Cornișei, păstrarea sensului unic pe strada Primăverii. Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect aflat în consultare publică pe site-ul Primărie Slatina. Cetățenii pot studia propunerile autorităților și pot vota „pentru” sau „împotriva” acestor modificări. Înainte de decizia finală se va efectua însă un studiu de trafic, iar cetățenii din zonele vizate vor fi chemați să își spună punctul de vedere.
10 Nov 2017

Anchetă pentru copiii Melaniei Renghea

Relu Renghea, soțul fostei polițiste Melania Renghea, condamnată la închisoare pentru tentativă de omor, s-a sinucis aseară în locuința din satul Proaspeți, comuna Curtișoara. Acesta a fost găsit de soacra sa, spânzurat de un pom. Polițista se află la închisoare, iar bărbatul avea grijă de cei trei copii ai lor. Micuții sunt acum în grija părinților femeii, iar reprezentanții Protecției Copilului au demarat astăzi o anchetă, pentru a stabili cui vor fi încredințați minorii.
10 Nov 2017

Paul Stănescu - „Pentru un viitor sustenabil”

Vicepremierul Paul Stănescu a susținut ieri, la Palatul Victoria, un discurs despre Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă, în cadrul evenimentului „Pentru un viitor sustenabil”. Cu această ocazie, reprezentanții Guvernului au anunțat că România începe procesul de revizuire a acestei strategii, care își propune, până în 2030, eradicarea tuturor formelor de sărăcie, lupta împotriva inegalităților și combaterea schimbările climatice.
15 Nov 2017