Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
„Let’s Be ECO!” le-a adus laptop-uri
03.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1686

Școlile din Perieți și Gostavățu sunt câștigătoarele concursului „Let’s Be ECO!”, desfășurat de Garda de Mediu, în parteneriat cu echipa „Let’s Do It, România!”. Fiecare unitate de învățământ a câștigat câte 15 laptop-uri, după ce elevii, cadrele didactice, dar și părinții s-au implicat în confecționarea de obiecte decorative din materiale reciclabile.


 Un brăduț din sticle de plastic, o caracatiță, o buburuză sau un buchet de flori din materiale reciclabile, o căsuță pentru păsări din carton. Toate sunt obiecte decorative încântătoare, care au ieșit din mâinile pricepute ale copiilor din Perieți. Unitatea de învățământ este una din cele 22 din județ care a participat la concursul „Let’s Be ECO!”, organizat de Garda de Mediu, în parteneriat cu „Let’s Do It, România!” și a câștigat un premiu important.
Astăzi, reprezentanții Gărzii de Mediu au mers la Perieți să stea de vorbă cu autoritățile, conducerea școlii, profesorii și elevii, să se asigure că laptopurile sunt funcționale și le sunt de folos copiilor. Cu toții au dat asigurări că proiectul de protecție a mediului a fost binevenit.
Coordonatoarea proiectului, instructorul de educație Mădălina Bușcu, a mărturisit că a reușit să implice în acest proiect absolut toți elevii din școală, dar și familiile acestora.
Copiii și dascălii au folosit deja cu succes laptopurile oferite de Garda de Mediu, în activitățile școlare.

Iar munca pe care au depus-o pentru realizarea proiectelor câștigătoare a fost una plăcută, povestesc elevii.
Creații asemănătoare, cu multă implicare din partea elevilor și profesorilor, au fost realizate și la Gostavățu, în cadrul primei ediții a concursului „Let’s Be ECO!”. Și aici, unitatea de învățământ a fost premiată de comisarii de mediu cu 15 laptopuri.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018