Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Locuri libere la catedră
22.09.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 368

Deși cursurile au început de două săptămâni, mai sunt câteva școli în care posturi întregi sau fracţii de normă au rămas neocupate. Situația este întâlnită în special în unitățile de învățământ de la țară. Din diferite motive, dascălii refuză să predea în unele școli din județ.


Pentru anul școlar 2017-2018, în județul Olt au fost disponibile 1.024 de posturi didactice, catedre vacante sau rezervate. În acest moment, după ultima ședință publică desfășurată astăzi, mai sunt patru școli în care este nevoie de dascăli.
Distanța dintre catedră şi casă este unul dintre motivele pentru care cadrele didactice refuză să predea la țară. Deficitul de dascăli duce la găsirea unor soluţii de compromis.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun că, până la sfârșitul acestei luni, toate posturile vor fi acoperite.
În acest moment, mai sunt disponibile ore de educație fizică și sport la școala din Radomirești, de educație plastică la Școala Gheorghe Magheru din Caracal, psihologie și logică la Colegiul Economic P.S. Aurelian din Slatina. La Școala Primară din Sprâncenata este nevoie de un învățător.
 

catedre posturi didactice
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Fără „Masă caldă” în Olt

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.
07 Dec 2017