Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Locuri libere la catedră
22.09.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 388

Deși cursurile au început de două săptămâni, mai sunt câteva școli în care posturi întregi sau fracţii de normă au rămas neocupate. Situația este întâlnită în special în unitățile de învățământ de la țară. Din diferite motive, dascălii refuză să predea în unele școli din județ.


Pentru anul școlar 2017-2018, în județul Olt au fost disponibile 1.024 de posturi didactice, catedre vacante sau rezervate. În acest moment, după ultima ședință publică desfășurată astăzi, mai sunt patru școli în care este nevoie de dascăli.
Distanța dintre catedră şi casă este unul dintre motivele pentru care cadrele didactice refuză să predea la țară. Deficitul de dascăli duce la găsirea unor soluţii de compromis.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun că, până la sfârșitul acestei luni, toate posturile vor fi acoperite.
În acest moment, mai sunt disponibile ore de educație fizică și sport la școala din Radomirești, de educație plastică la Școala Gheorghe Magheru din Caracal, psihologie și logică la Colegiul Economic P.S. Aurelian din Slatina. La Școala Primară din Sprâncenata este nevoie de un învățător.
 

catedre posturi didactice
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Trei drumuri, în reabilitare pe fonduri europene

Trei proiecte ale Consiliului Județean de reabilitare a unor drumuri pe fonduri europene sunt în plină desfășurare. Cel mai avansat dintre ele vizează tronsonul dintre Dăneasa și Verguleasa, pentru care în perioada următoare va fi desemnat proiectantul. De asemenea, drumul care traversează Valea Oltului este în faza de precontractare, autoritățile județene așteptând semnarea documentului de acordare a finanțării europene.
17 Sep 2018