Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mii de elevi, ajutaţi să meargă la şcoală
12.02.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 101

Oltul se numără printre judeţele cu un număr mare de beneficiari ai programelor sociale în rândul elevilor. Peste 25.000 de mii de elevi olteni, adică aproape 40% din total, au fost cuprinşi în programele Bani de liceu, Euro 200, Decontarea transportului şi Rechizite şcolare.




În urma analizelor efectuate cu privire la rata abandonului şcolar, dar şi a problemelor financiare pe care le întâmpină multe familii din judeţul Olt, atunci când vine vorba să îşi trimită copii la şcoală, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au pus bazele mai multor proiecte care să vină în sprijinul elevilor. Acestora li se adaugă şi programele sociale realizate la nivel naţional care contribuie la susţinerea financiară care să le permită copiilor să urmeze cursurile.

Din cei peste 25.000 de beneficiari ai programelor sociale, 78% au primit rechizite şcolare. Beneficiarii sunt elevi din învăţământul de stat şi gimnazial aflaţi în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net pe lună pe membru realizat în luna iunie a fiecărui an este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Vestea bună este că decontarea transportului pentru elevi este la zi.

Alte câteva sute de elevi care au ales să urmeze cursurile şcolii profesionale primesc lunar 200 de lei, bursă profesională.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE