Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sărbătoresc Ziua Națională a României
29.11.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 304

Se apropie ziua de 1 decembrie, când românii de pretutindeni sărbătoresc unirea Transilvaniei cu România. Liga Scriitorilor, alături de școlile din mediul rural, au organizat la Slatina, diverse activități destinate Zilei naționale a României.


1 decembrie este ziua naţională a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. Românii de pretutindeni sărbătoresc pe stradă, la paradele militare din Alba-Iulia sau Bucureşti, ori acasă alături de cei dragi. Astăzi, Liga Scriitorilor a dat startul evenimentelor dedicate zilei de 1 decembrie, în sala principală a Bibliotecii Județene ,,Ion Minulescu”.
Elevii Școlii Gimnaziale ,,Dumitru Popovici” din Șerbănești au fost invitații de onoare ai evenimentului. Aceștia au interpretat mai multe cântece istorice și au recitat poezii patriotice, reprezentațiile lor având mesaje calde de implicare activă în viața civică a societății.

Ziua de 1 decembrie a devinit zi naţionalã a României în 1990, iar prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE