Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Călușarii din Piatra-Olt au triumfat la Praga
06.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1146

Călușarii Ansamblului Folcloric „Acidava” din Piatra Olt, însoțiți de faimosul rapsod popular Ion Crețeanu au avut o prestație remarcabilă la un prestigios festival. „Stelele din Praga”, un concurs internațional la care au participat zeci de formații a adus călușarilor prin coregrafia lor deosebită premiul întâi.


Deși sunt doar câteva luni de când a fost înființat Ansamblul Folcloric „Acidava” din Piatra –Olt, dar rezultatele nu au întârziat să apară. Dacă în vară, de la un concurs din Macedonia, călușarii s-au întors cu rezultate notabile, recent în Cehia, oltenii au reușit prin coregrafia lor exemplară să impresioneze juriul, obținând locul întâi. La ediția din acest an a festivalului „Stelele din Praga”, 87 de formații folclorice din nouă țări s-au luptat pentru premiile oferite de organizatori.

Cunoscutul artist Ion Crețeanu s-a alăturat acestui proiect cultural de la Piatra-Olt.
40 de copii și adulți fac parte din ansamblu. Cu o vastă experiență folclorică, coregraful Dumitru Iordache și-a propus să obțină noi performanțe internaționale. Autoritățile locale promit că vor fi alături de tinerele talente.
Primăria Piatra-Olt a reușit să obțină fonduri europene pentru construcția unui centru multifuncțional, în cadrul căruia dansatorii din Ansamblul „Acidava” vor beneficia de o sală modernă unde se pot pregăti în cele mai bune condiții. Până la finalizarea imobilului, călușarii repetă noile coregrafii în sala de sport a localității.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE