Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noaptea Muzeelor, sărbătorită și la Slatina
20.05.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 108

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, „Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes, care se sărbătorește în fiecare an pe 18 mai. Muzeul Județean Olt s-a alăturat spiritului cultural european și anul acesta, deschizându-și larg porțile pentru vizitatori.


Cei care au pășit pragul Muzeului Județean Olt au avut ocazia să admire o impresionantă colecție de tablouri expuse în holul de onoare, dar și să viziteze toate secțiile instituției.
Cel mai animat loc din muzeu a fost secția de etnografie, acolo unde zeci de copii și tineri au participat la un atelier interactiv de arheologie experimentală, coordonat de profesorul Lucian Truță. Acesta și elevii săi de la Palatul Copiilor din Balș i-au învățat pe vizitatori să modeleze și să orneze vase din ceramică.
O altă atracție oferită de organizatorii evenimentului a fost o inedită expoziție cu obiecte de traforaj, intitulată „Broderie în lemn”.
În „Noaptea Muzeelor”, la Slatina a fost deschisă și Galeria Artis. Aici, vizitatorii au putut admira o expoziție de pictură semnată de artistul plastic Dan Ionescu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019