Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Festival roman la Dobrosloveni
10.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1040

Bine cunoscută pentru vestigiile romane descoperite în situl arheologic de la Reșca, comuna Dobrosloveni va găzdui, de anul acesta, un festival roman. Este primul eveniment de acest gen organizat în județ, iar autoritățile își propun să îl promoveze atât în țară cât și peste hotare. Vor să atragă astfel cât mai mulți turiști, mai ales că în localitate sunt și vestitele cabane de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu, ce oferă spații de cazare într-un decor spectaculos.


Primăria Dobrosloveni, în colaborare cu administrația locală din orașul bulgăresc Mezdra organizează anul acesta un festival roman în localitatea olteană renumită pentru situl arheologic Romula Malva. Finanțarea activităților din cadrul festivalului se face în cea mai mare parte din fonduri europene, printr-un proiect a cărui lansare a avut loc astăzi. La evenimentul organizat în incinta cabanei de vânătoare din satul Reșca au luat parte și partenerii bulgari. (cadrul 0005) Ei au fost primiți cu pâine și sare de olteni și invitați să viziteze spațiile de cazare folosite în trecut de Nicolae Ceaușescu.

Oaspeții au fost fascinați de frumusețea cabanei aflată în interiorul celei mai mari păduri din zona de câmpie a României- 6.000 de hectare și un fond de vânătoare masiv.
Festivalul roman de la Dobrosloveni nu este numai un eveniment menit să atragă turiști, ci și unul care are la bază informații științifice valoroase. Arheologul Mircea Negru a explicat că toate activitățile vor fi realizate astfel încât să transpună cât mai bine realitățile perioadei respective, așa cum rezultă ele din studiile istorice.
Organizatorii au anunțat deocamdată doar o parte din activitățile ce se vor desfășura în luna august la Dobrosloveni. Restul sunt surprize ce vor fi dezvăluite vizitatorilor.
Festivalul roman de la Dobrosloveni se desfășoară între 22 și 25 august, în apropierea sitului arheologic Romula Malva din satul Reșca. Organizatorii se vor inspira și din festivalul organizat de câțiva ani în cetatea Kaleto, din orașul Mezdra, Bulgaria.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE