Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Încă două Tezaure Umane Vii
03.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 182

Județul Olt are încă două nume pe lista celor care poartă titlul onorific de „Tezaur Uman Viu“: Constantin Nițu de la Cornățelu, meșter în realizarea țesăturilor și cusăturilor și Gheorghe Tănase, de la Corbu, meșter în prelucrarea lemnului.


Ei se adaugă celorlalte două Tezaure Umane Vii din județul Olt, care au primit titlul în anul 2015: Dumitru Liceanu, meșter cojocar din Vădastra și Petre Feraru, vătaf de căluș din Beria-Oporelu.
Dosarele de candidatură ale celor patru purtători ai acestui
onorant titlu au fost întocmite de Valeru Ciurea, consultant artistic în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt și înaintate de Consiliul Județean către Ministerul Culturii.
Desemnarea celor doi artiști populari alături de celelalte Tezaure Umane Vii a avut loc pe 1 martie, în cadrul unui eveniment organizat în aula Ministerului Culturii.
Programul Tezaure Umane Vii este o inițiativă a UNESCO privind salvgardarea, păstrarea și transmiterea patrimoniului cultural imaterial ce vizează identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care creează, păstrează și promovează valorile românești tradiționale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024