Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pentru Nae, la 70 de ani…
07.02.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 252

La împlinirea a 70 de ani de la nașterea pictorului oltean Nicolae Truță, Muzeul Județean Olt și Asociația Culturală „Nicolae Truță” Dobrețu organizează două manifestări culturale de excepție. O expoziție de pictură și o lansare de carte sunt demersurile culturale de mare intensitate emoțională dedicate maestrului Nicolae Truță, care pe 9 februarie 2018 ar fi împlinit 70 de ani.


Marcel Duțu este cel care deschide manifestările culturale dedicate maestrului Nicolae Truță. Artistul vernisează vineri, 8 februarie, la Galeria Artis o expoziție denumită sugestiv „Pentru Nae”.
Sâmbătă, 9 februarie, la ora 11,00, în Sala de Festivități a Muzeului Județean Olt, va avea loc lansarea volumului „Poezii alese”. Cele mai frumoase scrieri ale lui Nicolae Truță sunt cuprinse într-o carte de a cărei apariție s-au ocupat soția și fiul artistului.
Pictorul Nicolae Truţă s-a născut la Dobreţu, în judeţul Olt, la 9 februarie 1949. Cariera sa plastică a însumat 54 de expoziţii personale deschise între anii 1974-2009, la Bucureşti, Timişoara, Slatina, Craiova, Sibiu, Râmnicu-Vâlcea. În calitate de sculptor, Nicolae Truţă a fost creatorul a numeroase monumente de for public amplasate în spaţiul naţional sau judeţean. A executat ilustraţii și grafică de carte la peste 60 de volume.
Nicolae Truţă a fost unul dintre marii ctitori şi donatori ai colecţiei de artă românească a Muzeului Judeţean Olt.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019