Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Evenimente culturale, de Ziua Armatei
24.10.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 248

De Ziua Armatei Române și în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, instituțiile de cultură din municipiu organizează, mâine, două evenimente de excepție. Muzeul Județean și Biblioteca Ion Minulescu îi invită pe slătineni să participe la o expoziție inedită, dar și la o lansare de carte.


Pe 25 octombrie, Muzeul Județean Olt va fi gazda unei expoziții speciale. Cristian Dumitru, un colecționar din București, expune peste 200 de piese confecționate în timpul celor două războaie mondiale de către soldații români care au participat la ele. Evenimentul este organizat sub genericul „100 de ani de Arta Tranșeelor” și își propune să omagieze memoria soldaților și ofițerilor români ce au luptat pentru Neam și Țară în două războaie mondiale. Obiectele expuse sunt realizate din obuze, proiectile, grenade, cartușe, în timpul și după primul război mondial, transformate cu ingeniozitate și măiestrie în vaze pentru flori, râșnițe de cafea, brichete, spirtiere, veioze, sfeșnice pentru lumânări, căni pentru cafea sau ceai. Acestea se încadrează în conceptul „Trench Art - Arta Tranșeelor”, un fenomen artistic mai puțin cunoscut în România. Expoziția va fi vernisată mâine, la ora 13,00 și va fi deschisă până pe 20 decembrie 2018.
Un stand expozițional cu obiecte „Trench Art” va fi organizat și pe platoul din fața Prefecturii și Consiliului Județean Olt cu prilejul ceremoniilor militare desfășurate de Centrul Militar Județean Olt, începând cu ora 11,00.
Și Biblioteca Județeană Ion Minulescu organizează un eveniment cultural de Ziua Armatei. La ora 17.30, autorul Corneliu Colpacci lansează volumul de poezii „Praf de stele îmbrățișând pământul”.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019