Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slătinenii, martori la reîntregirea României Mari
17.10.2018
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 234

Echipa proiectului „Slatina, pe drumul Marii Uniri”, coordonată de istoricul Aurelia Grosu, a mers pe urmele slătinenilor care, în urmă cu 100 de ani, au plecat la Alba Iulia pentru a fi martori la evenimentul astral al istoriei: reîntregirea României Mari. Momente importante din trecutul țării noastre vor fi surprinse într-un nou proiect cultural dedicat Centenarului Marii Uniri, printr-un film documentar ce va fi lansat în această toamnă, de Asociația Culturală „Amprente Oltene”.


 Alba Iulia, cetatea simbol a Marii Uniri, adună între zidurile sale milenii de istorie și îl păstrează la loc de cinste pe Mihai Viteazul, întâiul înfăptuitor al unirii celor trei țări române, Țara Românească, Moldova și Transilvania. La 1 noiembrie 1599 Mihai Viteazul intra triumfător în cetatea Alba Iulia avându-i alături pe vitejii săi căpitani, legendarii Radu, Preda și Stroe Buzescu, de pe meleagurile Oltului.
Cei peste 100.000 de români, adunați pe câmpul lui Horea, printre care și slătineni, au aclamat cu înflăcărare Rezoluțiunea Adunării Naționale prin care românii din Transilvania, Banat și Țara Românească se uneau cu patria mamă, România.
La 1 Decembrie 1918, națiunea română împlinea visul de veacuri al unirii tuturor românilor în granițele firești ale aceluiași stat. Gândind spre viitor, astăzi celebrăm Centenarul Marii Uniri. Pentru a marca acest moment, Primăria Slatina a finanțat realizarea unui film și a unui breviar documentar intitulat „Slatina, pe drumul Marii Uniri”. Reiterând parcursul spre Marea Unire, în urma unei ample cercetări, Asociația Culturală „Amprente Oltene” va evidenția, prin intermediul acestor materiale, contribuția Slatinei la realizarea mărețului ideal național, care ne legitimează ca națiune și țară.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019