Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Operele lui Brâncuși, reconstituite la Slatina
28.09.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 173

O inedită expoziție cu sculpturi reconstituite după operele dispărute sau distruse ale lui Constantin Brâncuși a fost vernisată la Muzeul Județean Olt. Lucrările sunt create de artistul plastic Rodion Gheorghiţă.


Organizatorii acestui eveniment cultural sunt artistul plastic Rodion Gheorghiță, cercetătorul Constantin Barbu și Școala Populară de Arte și Meserii Slatina, iar gazda expoziției este Muzeul Județean Olt. La vernisaj au participat academicianul Andrei Marga, vicepremierul Paul Stănescu, președintele Consiliului Județean Olt - Marius Oprescu, prefectul județului – Silviu Neacșu și numeroși oameni de cultură.
Sculptorul Rodion Gheorghiţă a profitat de prezența vicepremierului României la expoziția sa și i-a prezentat un proiect privind realizarea în Bucureşti a unei coloane a infinitului, conform unui proiect al lui Brâncuşi. Paul Stănescu l-a asigurat că va discuta cu primarul general al Capitalei şi s-a arătat convins că un astfel de obiectiv poate fi realizat.
Proiectul unei coloane a infinitului în Bucureşti prevede realizarea unei coloane din inox, cu înălţimea de 52 de metri. Un modul al coloanei infinitului, realizat de sculptorul Rodion Gheorghiță, se află acum instalat în fața Muzeului Județean Olt.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE