Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
O școală din Slatina va purta numele unui pictor
25.09.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 768

Cu ocazia Festivalului „Arte și Tradiții Românești”, conducerea Școlii de Arte și Meserii Slatina a anunțat că intenționează să atribuie un nume cu rezonanță acestei instituții culturale. În viitor, școala va purta numele unui celebru pictor născut pe meleaguri oltenești.


 Sabin Bălașa, acesta este numele pe care reprezentanții Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina se gândesc să îl acorde instituției aflate în subordinea Consiliului Județean Olt. Anunțul a fost făcut de directorul școlii, la conferința de presă susținută înaintea începerii Festivalului „Arte și Tradiții Românești”.
Sabin Bălașa s-a născut în 1932 în satul Dobriceni din Județul Olt. Dincolo de valoarea picturii sale, apreciată în întreaga lume cu atribute acordate doar capodoperelor, opera sa amplă cuprinde și creație cinematografică, literară și publicistică. Sabin Bălașa s-a stins din viață la 1 aprilie 2008.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltul sub zăpadă

Zeci de utilaje de la Secția Drumuri Naționale, dar și din cadrul Consiliului Județean, acționează încontinuu, pentru deszăpezire, pe drumurile naționale și județene din Olt. În total, au fost împrăștiate peste 2.500 de tone de material antiderapant, încă de vineri, iar până în prezent nu au existat drumuri închise. O ambulanță a ajuns cu greu la o intervenție, din cauza zăpezii, iar la Pleșoiu un autocar cu 29 de pasageri s-a răsturnat.
17 Dec 2018