Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Arte și tradiții românești la Slatina
19.09.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 674

Cei mai talentați elevi ai școlilor de arte și meserii din țară vin la Slatina, la a cincea ediție a Festivalului-Concurs Național „Arte și tradiții românești”. Duminică, sute de concurenți vor defila pe străzile municipiului în costume populare, apoi vor evolua pe scena amplasată pe Esplanadă, în fața juriului de specialitate și a publicului iubitor de folclor.


Aproape 300 de elevi ai școlilor de arte din București, Brăila, Cluj, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Ialomița, Argeș, Teleorman și Slatina participă anul acesta la Festivalul-Concurs Național „Arte și tradiții românești”. Organizatorii - Școala Populară de Arte și Meserii, Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina au pregătit pentru iubitorii tradițiilor populare românești trei zile de spectacol.
Evenimentul cultural va debuta duminică, 23 septembrie, cu o paradă a costumelor populare. Demonstrațiile artistice ale celor care vor concura la categoriile dans popular, dans modern, muzică ușoară, instrumental și canto clasic vor avea loc pe esplanadă. În premieră, la această ediție, premiul de popularitate va fi acordat celui mai aplaudat concurent, iar cel care va contabiliza acest aspect va fi „spectatorul anonim”, desemnat de către organizatori.
Vor fi trei zile de spectacol pe esplanadă, așa că slătinenii sunt așteptați să participe la momentele artistice incluse în programul festivalului. Duminică seara, cu începere de la ora 19.00 se vor afla pe scenă un cvintet al Operei Române și trupa Events din Craiova.
Luni, de la 19.00 la 21.00, Boban Jonovic și o trupă sârbească vor încinge atmosfera, iar marți, de la 20.00, orchestra Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina va acompania recitalul îndrăgitei interprete de muzică populară, Matilda Pascal Cojocărița.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024