Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mănăstirea Brâncoveni, monografie în Anul Centenarului
19.08.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 330

Episcopia Slatinei și Romanaților, în colaborare cu Mănăstirea Brâncoveni, a lansat albumul monografic „Mânăstirea Brâncoveni și Curtea Domnească”. Este o monografie de înalță ținută culturală și artistică, scrisă și documentată de doctorul în istorie Aurelia Grosu, realizatoarea emisiunii „Amprente”, de la Olt Tv. Lansarea a avut loc odată cu slujba de prăznuire a Sfinților Martiri Brâncoveni, la Catedrala Episcopală din Slatina.


 Mgs: În Anul Centenarului, Episcopia Slatinei și Romanaților a lansat monografia „Mănăstirea Brâncoveni și Curtea Domnească”, lucrare ce reunește, în cele nouă capitole ale sale, momente istorice importante din existența boierilor Brâncoveni, din neamul cărora făcea parte și Constantin Vodă Brâncoveanu, ctitorul lăcașului de cult. Lucrarea, cu o bogată ilustrație fotografică și grafică, este scrisă de doctorul în istorie Aurelia Grosu, cu ajutorul Maicii Evdochia, stareța Mănăstirii Brâncoveni, ilustrațiile și designul fiind realizate de cunoscutul grafician Cristina Bacicu Botez. Lansare a avut loc pe 16 august, în ziua în care sunt prăznuiți, an de an, Sfinții Martiri Brâncoveni. Anul acesta, ceremonia a avut loc la Catedrala Episcopală din Slatina, întrucât Mănăstirea Brâncoveni se află într-un amplu proces de restaurare. La eveniment au luat parte Înaltpreasfințitul Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Olteniei, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, dar și Preasfințitul Visarion, Episcop de Tulcea.
Monografia este dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și celor zece ani de la înființarea Episcopiei Slatinei și Romanaților, cu binecuvântarea Preasfințitului Sebastian și cu sprijinul Mănăstirii Brâncoveni.

monografie brâncoveni mănăstire aurelia grosu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE