Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Port popular la Atelierul Victoria
26.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 555

Costume populare de colecție, păstrate în lada de zestre a Palatului Copiilor din Slatina sunt expuse zilele acestea la Atelierul Intercultural Victoria, în cadrul unei expoziții organizate cu ocazia Zilei Universale a Iei. Autoritățile au avut grijă să pregătească și informații succinte despre fiecare port popular aflat în sala de expoziție, astfel încât acțiunea să aibă și un scop educativ.


 Întâlnit din ce în ce mai rar în viața de zi cu zi, costumul popular este pus în valoare de Primăria Slatina, în cadrul unei expoziții deschise astăzi, la fostul cinematograf Victoria. Ii, fote, cojoace, marame din toate zonele țării se află în sala de expoziții de la subsolul clădirii, intrarea la expoziție fiind liberă.
Expoziția are și un scop educativ, printre costumele populare fiind expuse și descrieri ale obiectelor vestimentare despre care tinerele generații știu prea puține lucruri.
Pe lângă costumele populare și informațiile de prezentare a acestora, în sală se regăsesc și fotografiile de mari dimensiuni care surprind obiceiuri și tradiții din viața romilor. Expoziția rămâne deschisă până mâine după-amiază, la ora 17.00.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024