Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Începe Sărbătoarea Iilor la Cezieni
01.06.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 1056

De 34 de ani, în luna iunie, comuna Cezieni e în sărbătoare. În localitate începe o nouă ediție a Festivalului Național „Sărbătoarea Iilor”, una de colecție, fiind dedicată Centenarului Marii Uniri.


 Începută de inginerul Tudor Dănacu în anul 1974, după un obicei al Principesei Brâncoveanu, care a premiat cele mai frumoase ii cusute de femeile din sat între anii 1920-1947, Sărbătorea Iilor de la Cezieni s-a constituit ca o formă de rezistență a frumosului și tradiției locale la tot ce însemna falsitate și kitsch.
Anual, sute de ii pleacă din Cezieni, atât în țară cât și peste hotare, demonstrând că arta milenară a cusutului este încă vie și că va dăinui multă vreme de acum încolo. Institutul Național al Patrimoniului a selectat Festivalul Național „Sărbătoarea iilor” de la Cezieni ca fiind relevant a se desfășura în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.
La această ediție vor avea loc expoziţii de ii şi costume populare autentice, un simpozion tematic, un târg de meşteșuguri populare, o paradă națională a portului popular și o horă a iilor.
Proiectul cultural „Sărbătoarea iilor” va fi lansat luni, 4 iunie, în Sala de ședințe a Consiliului Județean Olt.
Festivalul este organizat de Primăria comunei Cezieni, Consiliul Județean Olt și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019