Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina, mesagerul Călușului Românesc
31.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1458

Slatina a fost din nou orașul în care dansul popular ocupă un loc de cinste. Peste 2.000 de copii din toate colțurile țării, dar și din străinătate, îmbrăcați în port popular, au jucat în sincron pe Esplanadă, uimind din nou mii de oameni care i-au urmărit cu sufletul la gură. Cu acest tablou coregrafic de excepție, Festivalul Național al Copiilor „Călușul Românesc” se înscrie în rândul manifestărilor artistice de top din România.


 „Când se joacă românește, România întinerește” au strigat în cor aseară mii de dansatori, care au demonstrat că Slatina este un mesager veritabil al folclorului românesc. La ediția a XX-a Festivalului Național al Copiilor „Călușul Românesc”, în anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, slătinenii, dar și oaspeții din țară au avut parte de un spectacol fascinant.
Tabloul coregrafic derulat pe Esplanada Slatinei a fascinat mii de oameni, care au fredonat și au aplaudat îndelung fiecare reprezentație.
Pentru dansatori a fost o onoare să fie parte a acestui moment artistic unic. Codruța și Ștefania
au venit de la Întorsura Buzăului, din Covasna, să danseze alături de artiști din toată țara, pe Esplanada Slatinei.

Invitat special și membru al juriului la ediția din acest an a „Călușului Românesc” este Marin Barbu, cunoscut drept nea Mărin, vedeta TV a emisiunii „Poftiți pe la noi”. Călușar vestit, el a vorbit despre începuturile acestui festival și, provocat de jurnaliști, a făcut și o scurtă demonstrație de căluș.

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019