Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Eugen Ionescu, din nou acasă
14.05.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 80

Un program expozițional național dedicat unor mari valori românești consacrate în afara țării se desfășoară la Muzeul Județean Olt, în cadrul proiectului cultural „România e acasă”. Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, Ștefan Baciu, Emil Cioran, Panait Istrati sunt personalitățile care au îmbogățit patrimoniul culturii universale.


 Muzeul Județean Olt și Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov a organizat la Slatina vernisajul expoziției foto-documentare „Eugen Ionescu”. Aceasta face parte dintr-un calendar expozițional complex, ce se realizează pe parcursul întregului an, în contextul Centenarului României Mari. Oameni de cultură și oficialități locale au participat cu interes la expoziția dedicată marelui dramaturg de renume internațional, născut la Slatina.
Expoziția „Eugen Ionescu” cuprinde documente și fotografii inedite și va fi deschisă la Muzeul Județean Olt în perioada 14 mai - 8 iunie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018