Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Români și francezi, uniți în „Cabaretul cuvintelor”
02.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 708

Elevi talentați, dascăli dedicați, o piesă de teatru scrisă de un dramaturg român stabilit în Franța. Au fost ingredientele perfecte pentru ca parteneriatul dintre români și francezi, derulat de Consiliul Județean, să meargă mai departe. De data aceasta, copiii au fost actori în piesa „Cabaretul cuvintelor”, a lui Matei Vișniec.


 În română sau în franceză, „Cabaretul cuvintelor” sună bine, atunci când este interpretat cu pasiune de copii dornici de experiențe inedite. Vorbim despre ultima misiune culturală, derulată zilele acestea de elevi și profesori din Departamentul Loiret, și de la Colegiul „Radu Greceanu”, din Slatina. Cu toții au urcat pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” și au dovedit încă o dată că românii și francezii se înțeleg de minune.
Elevii români au fost cu toții actori amatori, care au muncit intens pentru acest moment. Din echipa franceză au făcut parte și actori profesioniști.
Pentru micii actori, momentul pus în scenă a fost o adevărată provocare, pe care au pregătit-o și au trăit-o la cote maxime.
Colaborarea dintre Consiliul Județean Olt și Departamentul Loiret, a început în urmă cu zece ani și va continua. În perioada 16-21 aprilie, elevii de la Colegiul Național „Radu Greceanu”, însoțiți de cadre didactice, vor susține aceleași reprezentații în orașul Orleans și la sediul Ambasadei României din Paris. Iar între 23 și 25 aprilie, președintele Consiliului General al Departamentului Loiret, Marc Gaudet, va veni în Slatina, pentru o misiune derulată în domeniul agricol.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE