Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Basarabia este România
30.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 100

Pe 27 martie s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. La Slatina, evenimentul a fost marcat printr-o serie de manifestări cu care autoritățile locale și județene au onorat delegația de peste Prut. Unirea Republicii Moldova cu România este un deziderat la care visează și unii, și ceilalți.


 Este bună sau nu Unirea României cu Moldova? În ultimul timp, acest subiect este tot mai des dezbătut, mai ales în Anul Centenarului. Pe 27 martie s-au împlinit fix 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, primul pas către Unirea cea mare. Și oaspeții de peste Prut și gazdele evenimentelor organizate la Slatina cu acest prilej și-au manifestat dorința revenirii Basarabiei la patria mamă.
Peste şapte mii de oameni au cerut zilele trecute, la Chișinău, unirea Republicii Moldova cu România. Primarii din aproape 150 de localităţi de peste Prut au semnat declaraţii simbolice de unire. Manifestaţia s-a încheiat cu adoptarea unei proclamaţii prin care se cere din nou unirea Republicii Moldova cu România. În rezoluţia votată se spune că unirea Basarabiei cu România este „unica soluţie de supravieţuire şi progres”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018