Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Basarabia este România
30.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 81

Pe 27 martie s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. La Slatina, evenimentul a fost marcat printr-o serie de manifestări cu care autoritățile locale și județene au onorat delegația de peste Prut. Unirea Republicii Moldova cu România este un deziderat la care visează și unii, și ceilalți.


 Este bună sau nu Unirea României cu Moldova? În ultimul timp, acest subiect este tot mai des dezbătut, mai ales în Anul Centenarului. Pe 27 martie s-au împlinit fix 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, primul pas către Unirea cea mare. Și oaspeții de peste Prut și gazdele evenimentelor organizate la Slatina cu acest prilej și-au manifestat dorința revenirii Basarabiei la patria mamă.
Peste şapte mii de oameni au cerut zilele trecute, la Chișinău, unirea Republicii Moldova cu România. Primarii din aproape 150 de localităţi de peste Prut au semnat declaraţii simbolice de unire. Manifestaţia s-a încheiat cu adoptarea unei proclamaţii prin care se cere din nou unirea Republicii Moldova cu România. În rezoluţia votată se spune că unirea Basarabiei cu România este „unica soluţie de supravieţuire şi progres”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018