Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ofrandă tricolorului. Basarabia
28.03.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 103

Ieri s-a împlinit un secol de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu România, iar Muzeul Județean Olt a celebrat ziua întâi a Marii Uniri, printr-o expoziție de artă contemporană. Ofranda adusă tricolorului a purtat semnătura unor cunoscuți artiști plastici cu origini basarabene.


 75 de lucrări având ca subiecte artistice peisajul, arta abstractă și conceptuală, pastelul sau natura statică au fost expuse la Galeria Artis. Opt artiști din Basarabia au venit cu inima deschisă la Slatina, să participe, alături de frații lor români, la acest moment istoric.
Organizatorii evenimentului au reușit să verniseze expoziția artiștilor basarabeni exact la ora la care, în urmă cu 100 de ani, începeau lucrările Sfatului Ţării, care s-au sfârşit cu decizia Unirii Basarabiei cu România. Demersul cultural inițiat de Muzeul Județean Olt i-a făcut pe cei prezenți la manifestare să redescopere împreună rădăcinile comune și relațiile de frăție.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018