Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Ofrandă tricolorului. Basarabia
28.03.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 84

Ieri s-a împlinit un secol de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu România, iar Muzeul Județean Olt a celebrat ziua întâi a Marii Uniri, printr-o expoziție de artă contemporană. Ofranda adusă tricolorului a purtat semnătura unor cunoscuți artiști plastici cu origini basarabene.


 75 de lucrări având ca subiecte artistice peisajul, arta abstractă și conceptuală, pastelul sau natura statică au fost expuse la Galeria Artis. Opt artiști din Basarabia au venit cu inima deschisă la Slatina, să participe, alături de frații lor români, la acest moment istoric.
Organizatorii evenimentului au reușit să verniseze expoziția artiștilor basarabeni exact la ora la care, în urmă cu 100 de ani, începeau lucrările Sfatului Ţării, care s-au sfârşit cu decizia Unirii Basarabiei cu România. Demersul cultural inițiat de Muzeul Județean Olt i-a făcut pe cei prezenți la manifestare să redescopere împreună rădăcinile comune și relațiile de frăție.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018