Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ofrandă tricolorului. Basarabia
28.03.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 100

Ieri s-a împlinit un secol de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu România, iar Muzeul Județean Olt a celebrat ziua întâi a Marii Uniri, printr-o expoziție de artă contemporană. Ofranda adusă tricolorului a purtat semnătura unor cunoscuți artiști plastici cu origini basarabene.


 75 de lucrări având ca subiecte artistice peisajul, arta abstractă și conceptuală, pastelul sau natura statică au fost expuse la Galeria Artis. Opt artiști din Basarabia au venit cu inima deschisă la Slatina, să participe, alături de frații lor români, la acest moment istoric.
Organizatorii evenimentului au reușit să verniseze expoziția artiștilor basarabeni exact la ora la care, în urmă cu 100 de ani, începeau lucrările Sfatului Ţării, care s-au sfârşit cu decizia Unirii Basarabiei cu România. Demersul cultural inițiat de Muzeul Județean Olt i-a făcut pe cei prezenți la manifestare să redescopere împreună rădăcinile comune și relațiile de frăție.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018