Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua Olteniei, sărbătorită la Slatina
22.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 172

Ziua Olteniei a fost marcată ieri la Slatina. Este primul an în care se organizează acest eveniment, după ce în 2017 a fost aprobată printr-o hotărâre de guvern instituirea datei de 21 martie, drept Ziua Olteniei. Manifestările s-au desfășurat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, unde au avut loc expoziții, demonstrații de artă tradițională și un spectacol de muzică populară.


 Oltenii meritau o zi a lor. O spun autoritățile județului, dar și oamenii care au venit, ieri, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, pentru a sărbători Ziua Olteniei.
În 2017, Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind instituirea zilei de 21 martie – Ziua Olteniei.
Potrivit expunerii de motive, iniţiatorii au considerat că Oltenia trebuie sărbătorită în această zi pentru a marca momentul în care, pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu a intrat în Bucureşti cu o pâine mare în mână, semn al păcii şi al belşugului, şi a coborât pe Podul Calicilor. Slătinenii au luat parte cu mândrie la manifestările organizate cu acest prilej.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018