Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Ziua Olteniei, sărbătorită la Slatina
22.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 153

Ziua Olteniei a fost marcată ieri la Slatina. Este primul an în care se organizează acest eveniment, după ce în 2017 a fost aprobată printr-o hotărâre de guvern instituirea datei de 21 martie, drept Ziua Olteniei. Manifestările s-au desfășurat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, unde au avut loc expoziții, demonstrații de artă tradițională și un spectacol de muzică populară.


 Oltenii meritau o zi a lor. O spun autoritățile județului, dar și oamenii care au venit, ieri, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, pentru a sărbători Ziua Olteniei.
În 2017, Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind instituirea zilei de 21 martie – Ziua Olteniei.
Potrivit expunerii de motive, iniţiatorii au considerat că Oltenia trebuie sărbătorită în această zi pentru a marca momentul în care, pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu a intrat în Bucureşti cu o pâine mare în mână, semn al păcii şi al belşugului, şi a coborât pe Podul Calicilor. Slătinenii au luat parte cu mândrie la manifestările organizate cu acest prilej.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018