Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua Olteniei, sărbătorită la Slatina
22.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 176

Ziua Olteniei a fost marcată ieri la Slatina. Este primul an în care se organizează acest eveniment, după ce în 2017 a fost aprobată printr-o hotărâre de guvern instituirea datei de 21 martie, drept Ziua Olteniei. Manifestările s-au desfășurat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, unde au avut loc expoziții, demonstrații de artă tradițională și un spectacol de muzică populară.


 Oltenii meritau o zi a lor. O spun autoritățile județului, dar și oamenii care au venit, ieri, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, pentru a sărbători Ziua Olteniei.
În 2017, Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind instituirea zilei de 21 martie – Ziua Olteniei.
Potrivit expunerii de motive, iniţiatorii au considerat că Oltenia trebuie sărbătorită în această zi pentru a marca momentul în care, pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu a intrat în Bucureşti cu o pâine mare în mână, semn al păcii şi al belşugului, şi a coborât pe Podul Calicilor. Slătinenii au luat parte cu mândrie la manifestările organizate cu acest prilej.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018