Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Traian Biju, dascălul intrat în legendă
08.03.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 218

Oameni de cultură, cadre didactice și elevi ai Colegiului Național Radu Greceanu au participat astăzi la lansarea unui nou volum din seria „Povești și povestiri slătinene”. Impresionată de cariera și personalitatea marelui profesor Traian Biju, cel care și-a pus amprenta asupra destinelor a mii de elevi, autoarea Elena Sârghie a scris o carte despre renumitul dascăl slătinean.


 „Există în viața unor școli dascăli care le definesc acestora destinul. Oameni care renunță la sine pentru un ideal, care înseamnă școala. Un astfel de dascăl a fost Traian Biju”. Sunt cuvintele prin care Elena Sârghie prefațează volumul intitulat „Dascăli slătineni – profesorul Traian Biju”. Impresionată de concepția fostului profesor și director al renumitului liceu Radu Greceanu despre menirea educației, autoarea a adunat în paginile acestui volum povești și imagini din viața celebrului dascăl.
Noul demers cultural a fost realizat de Asociația „Ecologia Bunului Simț”, cu sprijinul Primăriei Slatina. Proiectul se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului Centenar.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018