Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Călătorie în căutarea rostului românesc
02.03.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 162

Săptămâna aceasta, fotograful Răzvan Voiculescu a lansat la Muzeul Județean Olt albumul de fotografie și filmul „ROST. 12 Hotare”. Acestea oferă un tablou complet al ROST-ului românesc, într-o colecție de fotografii de compoziție profunde, în care autorul a surprins esența a ceea ce a mai rămas din satul tradițional.


 „ROST. 12 Hotare” este piesa finală a trilogiei ROST, un proiect care s-a întins pe șase ani și a inclus și albumele „ROST – esențe, gusturi și stări românești” și „Dor de ROST”.
„ROST. 12 Hotare” este cel mai voluminos album al seriei și conține 340 de pagini cu imagini strânse din toate colțurile țării: fotografii cu oameni care încă mai păstrează un meșteșug, biserici de lemn, cule și conace părăsite care se încăpățânează să „supraviețuiască” deși au fost demult abandonate, dar și obiecte tradiționale din gospodăriile oamenilor.
Albumul lansat la Slatina a venit la pachet atât cu un DVD, cât și cu o hartă artizanală care reunește locațiile tuturor „Păstrătorilor de ROST” din cele trei albume.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018