Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Patrimoniul etnografic al Oltului, unic și original
22.02.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 759

Iubitorii frumosului și autenticului tradițional au avut șansa de a face o incursiune etnografică în lumea satului oltean. La Muzeul Județean a fost vernisată astăzi o expoziție temporară intitulată „Patrimoniul cultural din zonele etnografice Olt și Romanați”. Publicul vizitator a putut să admire în premieră expozițională portul popular de sărbătoare purtat în anotimpul rece.


 Expoziția este o premieră în istoria Muzeului Județean Olt. În ea se găsește o adevărată colecție de iarnă ce conține piese de port popular autentic, dar și obiecte de mobilier, tablouri și icoane pe lemn. În arhitectura expoziției un loc aparte îl au piesele de tezaur din patrimoniul etnografic al muzeului: cojocul bărbătesc de nuntă, ipingeaua sau șubele roșii.
Vizitatorii expoziției au admirat piesele tradiționale oltenești, unice și originale, unele vechi de 300 de ani. Au ascultat cu interes explicațiile ghidului specialist în etnografie și au savurat câteva melodii populare din Țara Oltului de Jos, interpretate de rapsodul Ion Crețeanu.

Expoziția va fi deschisă până pe 30 aprilie 2018. Din dorința de a valorifica patrimoniul popular al acestor locuri, Muzeul Județean va deschide, în viitorul apropiat, o expoziție permanentă a secției de etnografie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018