Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
In memoriam Nicolae Truță
09.02.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 165

Muzeul Județean Olt a găzduit astăzi lansarea volumului „Inscripție pe coajă de mesteacăn” semnată de regretatul Nicolae Truță. Prieteni, rude și foarte mulți admiratori ai artistului au venit la eveniment. L-au comemorat pe maestru, depănând în cuvinte calde, pline de dor, amintiri trăite împreună.


 Volumul „Nicolae Truță - Inscripție pe coajă de mesteacăn”, a fost readus în atenția publicului în ziua în care maestrul ar fi împlinit 69 ani. Consiliul Județean Olt, Asociația Culturală „Nicolae Truță” și Muzeul Județean i-au invitat pe cei care l-au iubit și l-au apreciat, la relansarea unei cărți de referință din opera renumitului artist. Volumul este prefațat de profesorul Constantin Voinescu.
În cei opt ani care s-au scurs de când Nicolae Truță a plecat dintre noi, asociația care îi poartă numele a organizat mai multe evenimente de comemorare. Soția artistului și-a propus să scoată la lumină poeziile scrise de acesta. Spune că sunt versuri nepublicate vreodată, adunate în 25 de caiete. În plus, intenționează să verniseze o expoziție cu toate lucrările maestrului, la Muzeul de Artă din Craiova.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înjunghiat în inimă, în fața discotecii

Încăierare sângeroasă, duminică dimineață, la discoteca din comuna Movileni. Un tânăr de 19 ani a fost înjunghiat în inimă, în urma unui scandal care a pornit de la o fată. Victima se află în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Satina, iar agresorul a fost reținut de poliție. Bărbatul a mai avut probleme cu legea și în trecut, tot pentru fapte cu violență. Acum el riscă până la 20 de ani de închisoare. În această după-amiază, magistrații Tribunalului Olt au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.
14 Mai 2018