Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
In memoriam Nicolae Truță
09.02.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 135

Muzeul Județean Olt a găzduit astăzi lansarea volumului „Inscripție pe coajă de mesteacăn” semnată de regretatul Nicolae Truță. Prieteni, rude și foarte mulți admiratori ai artistului au venit la eveniment. L-au comemorat pe maestru, depănând în cuvinte calde, pline de dor, amintiri trăite împreună.


 Volumul „Nicolae Truță - Inscripție pe coajă de mesteacăn”, a fost readus în atenția publicului în ziua în care maestrul ar fi împlinit 69 ani. Consiliul Județean Olt, Asociația Culturală „Nicolae Truță” și Muzeul Județean i-au invitat pe cei care l-au iubit și l-au apreciat, la relansarea unei cărți de referință din opera renumitului artist. Volumul este prefațat de profesorul Constantin Voinescu.
În cei opt ani care s-au scurs de când Nicolae Truță a plecat dintre noi, asociația care îi poartă numele a organizat mai multe evenimente de comemorare. Soția artistului și-a propus să scoată la lumină poeziile scrise de acesta. Spune că sunt versuri nepublicate vreodată, adunate în 25 de caiete. În plus, intenționează să verniseze o expoziție cu toate lucrările maestrului, la Muzeul de Artă din Craiova.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

TMK-ARTROM scrie încă o poveste de succes

Protocol de gradul zero la TMK-ARTROM, la lansarea oficială a complexului de tratamente termice pentru țevi din oțel. Reprezentanții companiei au primit vizita unor oaspeți de seamă. Printre ei s-au aflat președintele Consiliului de Administrație al TMK, ambasadorul Federației Ruse la București, reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului, reprezentanții autorităților locale și centrale, parteneri comerciali, clienții și furnizorii companiei.
16 Feb 2018