Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
In memoriam Nicolae Truță
09.02.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 185

Muzeul Județean Olt a găzduit astăzi lansarea volumului „Inscripție pe coajă de mesteacăn” semnată de regretatul Nicolae Truță. Prieteni, rude și foarte mulți admiratori ai artistului au venit la eveniment. L-au comemorat pe maestru, depănând în cuvinte calde, pline de dor, amintiri trăite împreună.


 Volumul „Nicolae Truță - Inscripție pe coajă de mesteacăn”, a fost readus în atenția publicului în ziua în care maestrul ar fi împlinit 69 ani. Consiliul Județean Olt, Asociația Culturală „Nicolae Truță” și Muzeul Județean i-au invitat pe cei care l-au iubit și l-au apreciat, la relansarea unei cărți de referință din opera renumitului artist. Volumul este prefațat de profesorul Constantin Voinescu.
În cei opt ani care s-au scurs de când Nicolae Truță a plecat dintre noi, asociația care îi poartă numele a organizat mai multe evenimente de comemorare. Soția artistului și-a propus să scoată la lumină poeziile scrise de acesta. Spune că sunt versuri nepublicate vreodată, adunate în 25 de caiete. În plus, intenționează să verniseze o expoziție cu toate lucrările maestrului, la Muzeul de Artă din Craiova.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE