Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Slatina, file de istorie și civilizație
19.01.2018
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 220

A fost un efort colectiv, la finalul căruia au trăit satisfacția lucrului împlinit și emoție din plin, pentru că au scris despre locul din care își trag rădăcinile. Astăzi și-au văzut concretizată munca într-o carte care va rămâne și pentru generațiile viitoare: „Slatina, file de istorie și civilizație”.


Din evul mediu și până în zilele noastre. Sunt documente, fotografii și date statistice despre Slatina, culese de elevi ai Colegiului Național Radu Greceanu, la inițiativa și sub coordonarea dirigintelui lor, Gheorghe Florentin Moise. Au fost adunate în cartea „Slatina, file de istorie și civilizație”, lansată astăzi la Atelierul Intercultural Victoria, în prezența unui public numeros.
Toți cei 30 de elevi au primit cu entuziasm provocarea lansată de dascălul lor.
Cartea este dedicată aniversării Slatinei, care în aceste zile sărbătorește 650 de ani de la prima atestare documentară.


 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înjunghiat în inimă, în fața discotecii

Încăierare sângeroasă, duminică dimineață, la discoteca din comuna Movileni. Un tânăr de 19 ani a fost înjunghiat în inimă, în urma unui scandal care a pornit de la o fată. Victima se află în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Satina, iar agresorul a fost reținut de poliție. Bărbatul a mai avut probleme cu legea și în trecut, tot pentru fapte cu violență. Acum el riscă până la 20 de ani de închisoare. În această după-amiază, magistrații Tribunalului Olt au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.
14 Mai 2018