Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Eminescu, de Aurel Tinca
15.01.2018
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 80

„Într-o vreme de răspăr, când unii ar vrea să se debaraseze de presupusu-i cadavru, nevoia de Eminescu a sporit mai mult ca oricând. O dovedește și truda de o viață a dascălului de limbă și literatură română Aurel Tinca, adunată într-o carte numită pe cât de simplu, pe atât de măreț: EMINESCU”. Iată spusele profesorului Constantin Voinescu despre darul pe dascălul oltean ni l-a făcut astăzi, când se împlinesc 168 de ani de la nașterea poetului național.


 Pe Eminescu i l-a revelat dascălul său Gheorghe Bulgăr, iar din acel moment căutările sale despre poetul național nu au încetat. Profesorul Aurel Tinca a strâns de-a lungul vieții scrieri și mărturii despre Eminescu, adunate într-o antologie care a văzut recent lumina tiparului. Iar fascinația sa nu este doar pentru geniul poetului, scriitorului și publicistului nemuritor.
Apariția volumului i se datorează profesorului Constantin Voinescu, cel care, văzând albumul alcătuit de Aurel Tinca și elevii săi de la Maldăr-Colonești în 1989, a exclamat: „Dar aici este o carte! O vom publica!”.
Lansarea cărții Eminescu – antologie critică de Aurel Tinca a fost găzduită de Școala gimnazială Eugen Ionescu din Slatina, în prezența dascălilor, elevilor și a unor invitați care au contribuit la editarea acestui volum de excepție.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

TMK-ARTROM scrie încă o poveste de succes

Protocol de gradul zero la TMK-ARTROM, la lansarea oficială a complexului de tratamente termice pentru țevi din oțel. Reprezentanții companiei au primit vizita unor oaspeți de seamă. Printre ei s-au aflat președintele Consiliului de Administrație al TMK, ambasadorul Federației Ruse la București, reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului, reprezentanții autorităților locale și centrale, parteneri comerciali, clienții și furnizorii companiei.
16 Feb 2018