Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Eminescu, de Aurel Tinca
15.01.2018
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 92

„Într-o vreme de răspăr, când unii ar vrea să se debaraseze de presupusu-i cadavru, nevoia de Eminescu a sporit mai mult ca oricând. O dovedește și truda de o viață a dascălului de limbă și literatură română Aurel Tinca, adunată într-o carte numită pe cât de simplu, pe atât de măreț: EMINESCU”. Iată spusele profesorului Constantin Voinescu despre darul pe dascălul oltean ni l-a făcut astăzi, când se împlinesc 168 de ani de la nașterea poetului național.


 Pe Eminescu i l-a revelat dascălul său Gheorghe Bulgăr, iar din acel moment căutările sale despre poetul național nu au încetat. Profesorul Aurel Tinca a strâns de-a lungul vieții scrieri și mărturii despre Eminescu, adunate într-o antologie care a văzut recent lumina tiparului. Iar fascinația sa nu este doar pentru geniul poetului, scriitorului și publicistului nemuritor.
Apariția volumului i se datorează profesorului Constantin Voinescu, cel care, văzând albumul alcătuit de Aurel Tinca și elevii săi de la Maldăr-Colonești în 1989, a exclamat: „Dar aici este o carte! O vom publica!”.
Lansarea cărții Eminescu – antologie critică de Aurel Tinca a fost găzduită de Școala gimnazială Eugen Ionescu din Slatina, în prezența dascălilor, elevilor și a unor invitați care au contribuit la editarea acestui volum de excepție.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înjunghiat în inimă, în fața discotecii

Încăierare sângeroasă, duminică dimineață, la discoteca din comuna Movileni. Un tânăr de 19 ani a fost înjunghiat în inimă, în urma unui scandal care a pornit de la o fată. Victima se află în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Satina, iar agresorul a fost reținut de poliție. Bărbatul a mai avut probleme cu legea și în trecut, tot pentru fapte cu violență. Acum el riscă până la 20 de ani de închisoare. În această după-amiază, magistrații Tribunalului Olt au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.
14 Mai 2018