Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Vârstele Slatinei”, filmul unei aniversări multicentenare
14.12.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 975

Filmul documentar și albumul de prezentare „Vârstele Slatinei” realizat de Asociația Culturală „Amprente Oltene”, sub coordonarea Aureliei Grosu, doctor în istorie, a fost lansat astăzi, la Muzeul Județean Olt. Proiectul, realizat cu sprijinul Primăriei Slatina, recompune în imagini istoria orașului, de la primele așezări omenești și până astăzi. Demersul cultural- artistic este primul de acest gen realizat în Slatina.


„Filmul documentar «Vârstele Slatinei» este o cronică sentimentală a orașului în care trăim, pusă sub semnul aniversării a 650 de ani de atestare documentară în anul sărbătoririi centenarului Marii Uniri”, explică, în cuvinte bine alese, istoricul Aurelia Grosu, în deschiderea albumului „Vârstele Slatinei”. Documentarul a fost lansat astăzi, la Muzeul Județean Olt, instituție parteneră în acest proiect, alături de Primăria Slatina, Serviciul Județean „Arhivele Naționale Olt” și Asociația Culturală „Memoria Oltului”.
Lansarea documentarului „Vârstele Slatinei” s-a făcut în prezența unor cunoscători ai istoriei orașului, dar care în același timp au descoperit lucruri inedite în acest film. Cu toții au savurat fiecare secvență din cele prezentate și au apreciat ideea realizatoarei, de a transpune istoria orașului într-o manieră accesibilă, dar plină de substanță.
Realizatoarea documentarului, Aurelia Grosu, a mărturisit că a ales această modalitate de prezentare a istoriei orașului după ce a realizat ce impact poate avea imaginea în rândul publicului de toate vârstele.

Filmul documentar cu albumul de prezentare au fost imprimate în 750 de exemplare, care vor fi distribuite către toate unitățile de învățământ și instituțiile publice din oraș. 50 de exemplare, redactate în limba engleză, vor fi păstrate de autoritățile locale, pentru a fi oferite oaspeților străini.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019