Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Au citit Eugen Ionescu şi au câștigat
13.12.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1443

Primăria Slatina a premiat astăzi câștigătorii ediției de anul acesta a Concursului de creație literară și arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Cei 16 copii de gimnaziu și de liceu au reușit să surprindă juriul cu eseurile și picturile lor, toate inspirate din operele marelui dramaturg Eugen Ionescu. Pentru efortul lor, au primit între 200 și 1.000 de lei din partea autorităților.


Pentru ei, opera lui Eugen Ionescu nu mai are secrete. Fie că au ales să realizeze eseuri, ori că au pictat secvențe din opera marelui dramaturg, copiii care au câștigat anul acesta premii la concursul „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” au fost răsplătiți de Primăria Slatina cu diplome și bani. Festivitatea de premiere a avut loc ieri, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

Mândri de reușita lor, copiii au povestit că operele lui Eugen Ionescu au fost o sursă perfectă de inspirație, indiferent dacă au ales să picteze sau să scrie un eseu pe baza lor.
Toate cele trei premii la secțiunea „arte vizuale”, nivelul I, au revenit unor eleve de la Școala „George Poboran”, coordonate de profesorul Marian Stan.
Elevii care au câștigat premiul I vor primi câte 1.000 de lei, cei de pe locul II câte 600 de lei, pentru locul III, premiul este de 400 de lei, iar elevii care au câștigat premiile de popularitate vor primi câte 200 de lei din partea Primăriei Slatina.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018