Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Au citit Eugen Ionescu şi au câștigat
13.12.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1398

Primăria Slatina a premiat astăzi câștigătorii ediției de anul acesta a Concursului de creație literară și arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Cei 16 copii de gimnaziu și de liceu au reușit să surprindă juriul cu eseurile și picturile lor, toate inspirate din operele marelui dramaturg Eugen Ionescu. Pentru efortul lor, au primit între 200 și 1.000 de lei din partea autorităților.


Pentru ei, opera lui Eugen Ionescu nu mai are secrete. Fie că au ales să realizeze eseuri, ori că au pictat secvențe din opera marelui dramaturg, copiii care au câștigat anul acesta premii la concursul „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” au fost răsplătiți de Primăria Slatina cu diplome și bani. Festivitatea de premiere a avut loc ieri, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

Mândri de reușita lor, copiii au povestit că operele lui Eugen Ionescu au fost o sursă perfectă de inspirație, indiferent dacă au ales să picteze sau să scrie un eseu pe baza lor.
Toate cele trei premii la secțiunea „arte vizuale”, nivelul I, au revenit unor eleve de la Școala „George Poboran”, coordonate de profesorul Marian Stan.
Elevii care au câștigat premiul I vor primi câte 1.000 de lei, cei de pe locul II câte 600 de lei, pentru locul III, premiul este de 400 de lei, iar elevii care au câștigat premiile de popularitate vor primi câte 200 de lei din partea Primăriei Slatina.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018