Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Sergiu Cioiu, pe aripile vântului... sorescian!
10.11.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 45

Acum 50 de ani debuta în sălile Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. A fost o vreme când, în urma succesului avut cu șlagărul atât de cunoscut, oamenii îl recunoșteau pe stradă și îl strigau „Vântule!”. Vorbim despre Sergiu Cioiu, cel care a umplut de emoții cu muzica lui sufletele generațiilor anilor ’60, ’70. Mâine seară, artistul susține un recital special, muzical și poetic, pentru publicul din Slatina.


În peisajul artistic al anilor ’60, ’70 şi la începutul anilor ’80 Sergiu Cioiu făcea o figură aparte. Era special. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, Sergiu Cioiu a ales o cale mai puţin umblată a artelor spectacolului. A ales calea poeziei însoţite de muzică și a avut succes.
În 7 octombrie, exact când împlinea 77 de ani, Sergiu Cioiu se adresa publicului din Ottawa, Canada, printr-un recital intitulat „Pe cine numim... EU”. Titlul este un vers dintr-un poem de Marin Sorescu, în care poetul ne avertizează să fim foarte atenți! Să fim atenți, mai ales, pe cine numim... „Eu”. Acest „Eu” ascuns sub atâtea măști... întocmai ca la teatru. Spectacolul a fost inclus într-un turneu care cuprinde mai multe oraşe din România. După ce a concertat la Craiova, duminică, 12 noiembrie, de la ora 18:30 la Centrul Cultural Eugen Ionescu, Sergiu Cioiu susține un concert extraordinar pentru publicul slătinean, prilejuit de lansarea dublului album „Pe cine numim... EU”. Sergiu Cioiu aduce acest spectacol pentru toți tinerii care mai îndrăgesc muzica ușoară, pe versurile unui mare poet, dar și pentru maturii care își mai amintesc melodiile sale. Intrarea este liberă.
 


Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017