Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sergiu Cioiu, pe aripile vântului... sorescian!
10.11.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 84

Acum 50 de ani debuta în sălile Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. A fost o vreme când, în urma succesului avut cu șlagărul atât de cunoscut, oamenii îl recunoșteau pe stradă și îl strigau „Vântule!”. Vorbim despre Sergiu Cioiu, cel care a umplut de emoții cu muzica lui sufletele generațiilor anilor ’60, ’70. Mâine seară, artistul susține un recital special, muzical și poetic, pentru publicul din Slatina.


În peisajul artistic al anilor ’60, ’70 şi la începutul anilor ’80 Sergiu Cioiu făcea o figură aparte. Era special. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, Sergiu Cioiu a ales o cale mai puţin umblată a artelor spectacolului. A ales calea poeziei însoţite de muzică și a avut succes.
În 7 octombrie, exact când împlinea 77 de ani, Sergiu Cioiu se adresa publicului din Ottawa, Canada, printr-un recital intitulat „Pe cine numim... EU”. Titlul este un vers dintr-un poem de Marin Sorescu, în care poetul ne avertizează să fim foarte atenți! Să fim atenți, mai ales, pe cine numim... „Eu”. Acest „Eu” ascuns sub atâtea măști... întocmai ca la teatru. Spectacolul a fost inclus într-un turneu care cuprinde mai multe oraşe din România. După ce a concertat la Craiova, duminică, 12 noiembrie, de la ora 18:30 la Centrul Cultural Eugen Ionescu, Sergiu Cioiu susține un concert extraordinar pentru publicul slătinean, prilejuit de lansarea dublului album „Pe cine numim... EU”. Sergiu Cioiu aduce acest spectacol pentru toți tinerii care mai îndrăgesc muzica ușoară, pe versurile unui mare poet, dar și pentru maturii care își mai amintesc melodiile sale. Intrarea este liberă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE