Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
„Un veac de la Marea Unire” în inima Romanaților
09.11.2017
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 162

Eveniment inedit în municipiul Caracal. Direcția de Cultură Olt a organizat, în premieră pentru județul nostru, Simpozionul Proiect Centenar „Un veac de la Marea Unire”. Cu acest prilej vor fi organizate o serie de evenimente, care au debutat, astăzi, la Cercul Militar din Caracal. A fost o lecție de istorie, la care au luat parte autorități locale și județene, profesori de istorie, dar și elevi de la unitățile de învățământ.


250 de persoane au participat la Simpozionul Proiect Centenar „Un veac de la Marea Unire”. Invitat de onoare a fost generalul locotenent colonel în rezervă - profesor universitar doctor Florin Pință. Inițiativa organizării acestui eveniment le aparține celor de la Direcția de Cultură Olt, iar Cercul Militar din Caracal nu a fost ales întâmplător.
Profesori de istorie, cadre didactice, dar și elevi de la mai multe școli și licee din municipiul Caracal au luat parte la acest simpozion.
Evenimentul a redeșteptat sentimentul de patriotism în toți cei prezenți.
Anul viitor, când va fi Centenarul Marii Uniri, Direcția de Cultură Olt va desfășura o serie de evenimente, în unitățile de învățământ din municipiul Caracal. 2018 va fi anul omagial al unității de credință și Anul comemorativ al făptuitorilor Marii Uniri din 1918.
 

un veac de la marea unire caracal

Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017