Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Osica de Sus: S-au întrecut în dansuri populare
27.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1149

Sute de tineri dansatori din județul Olt s-au întrecut pe scena Căminului Cultural din comuna Osica de Sus, la prima ediție a unui festival-concurs. Ei au încântat publicul, dar și un juriu de specialitate, cu prestațiile și costumele lor.


Căminul Cultural din comuna Osica de Sus a găzduit ieri prima ediție a unui concurs județean destinat formațiilor de jocuri populare. Cei mai buni dansatori din 19 localități din județul Olt s-au duelat în coregrafii care mai de care mai spectaculoase.

Copiii din Ansamblul Ghimpețeni au fost cei care au deschis concursul.

Prima ediție a festivalul-concurs a fost organizată de Consiliul Județean Olt, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt și Primăria Osica de Sus. Pentru fiecare secțiune, organizatorii au acordat premii în bani, valoarea acestora fiind cuprinsă între 300 și 600 de lei. La secțiunea dans bărbătesc, premiul întâi a fost câștigat de Ansamblul Sârbii Măgura, la secțiunea dans fete, premiul întâi a fost obținut de Ansamblul din Potcoava, iar formația din Tia Mare și-a adjudecat marele premiu la secțiunea dans mixt.  

festival concurs dansuri populare osica de sus

Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017