Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Motor! Acțiune! Moromeții 2, la Slatina
11.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2542

A fost forfotă mare astăzi, pe strada Lipscani din Slatina. Echipa de filmare de la Moromeții 2 s-a instalat dis de dimineață, să tragă câteva scene de film. O clădire din centrul istoric a fost transformată în librărie din perioada interbelică, iar pe o porțiune de stradă au fost amenajate magazine. Personajul principal, Niculaie Moromete, student la Actorie în anul I, dar și actrița Florentina Țilea au vorbit despre film.


 Regizorul filmului Moromeții 2, Oana Giurgiu, cu o echipă formată din zeci de specialiști în cinematografie s-au instalat astăzi în centrul vechi al Slatinei, să filmeze câteva scene din această ecranizare.
Iosif Paștina, un tânăr student în primul an la Actorie interpretează rolul lui Niculaie Moromete, personajul principal din film. El va intra în librăria amenajată într-o clădire din centrul vechi al Slatinei, să ia cărți.

Actrița Florentina Țilea a venit la Slatina să joace rolul Săftiței, cea care își caută soțul nestatornic, pe ulițele din Miroși.

Cei doi actori au mărturist că rolul din Moromeții 2 îi onorează.
La turnarea scenelor de film au asistat și slătineni impresionați de mobilizarea exemplară a echipei de filmare.
Pentru „Moromeții 2” se filmează și în satul Talpa, din comuna natală a lui Marin Preda, Siliștea Gumești, în județul Teleorman. Primul film „Moromeții” a fost realizat în urmă cu 32 de ani, Ilie Moromete, fiind interpretat atunci de Victor Rebengiuc. Acum, în rolul lui Ilie Moromete este Horațiu Mălăele.

Moromeții 2 Slatina
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018