Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Motor! Acțiune! Moromeții 2, la Slatina
11.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2526

A fost forfotă mare astăzi, pe strada Lipscani din Slatina. Echipa de filmare de la Moromeții 2 s-a instalat dis de dimineață, să tragă câteva scene de film. O clădire din centrul istoric a fost transformată în librărie din perioada interbelică, iar pe o porțiune de stradă au fost amenajate magazine. Personajul principal, Niculaie Moromete, student la Actorie în anul I, dar și actrița Florentina Țilea au vorbit despre film.


 Regizorul filmului Moromeții 2, Oana Giurgiu, cu o echipă formată din zeci de specialiști în cinematografie s-au instalat astăzi în centrul vechi al Slatinei, să filmeze câteva scene din această ecranizare.
Iosif Paștina, un tânăr student în primul an la Actorie interpretează rolul lui Niculaie Moromete, personajul principal din film. El va intra în librăria amenajată într-o clădire din centrul vechi al Slatinei, să ia cărți.

Actrița Florentina Țilea a venit la Slatina să joace rolul Săftiței, cea care își caută soțul nestatornic, pe ulițele din Miroși.

Cei doi actori au mărturist că rolul din Moromeții 2 îi onorează.
La turnarea scenelor de film au asistat și slătineni impresionați de mobilizarea exemplară a echipei de filmare.
Pentru „Moromeții 2” se filmează și în satul Talpa, din comuna natală a lui Marin Preda, Siliștea Gumești, în județul Teleorman. Primul film „Moromeții” a fost realizat în urmă cu 32 de ani, Ilie Moromete, fiind interpretat atunci de Victor Rebengiuc. Acum, în rolul lui Ilie Moromete este Horațiu Mălăele.

Moromeții 2 Slatina
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Dan Mihai și-a riscat viața pentru o altă viață

O tânără de 18 ani a fost salvată, sâmbătă, de la înec de un membru al Clubului Slatina Running, care se afla la alergat în zonă. Acesta a fost felicitat și premiat, astăzi, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe festive. Tânăra, cunoscută cu afecțiuni psihice, este acum internată în spital și se află în afara oricărui pericol. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
11 Dec 2017