Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Îi unește pasiunea pentru arta populară
11.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 236

Cei mai buni meșteri populari din România și Bulgaria se află, timp de două zile, la Slatina. Aceștia își vor prezenta produsele, și vor face demonstrații practice chiar în atelierele de lucru amplasate în zona Stadionului „1Mai”. Scopul acestui proiect îl reprezintă schimbul de experiență între meșteșugarii celor două țări.


 Ia de Cezieni, vase de lut de la Oboga, bijuterii dar și alte creații tradiționale sunt prezente în cadrul unui schimb de experiență intitulat „Artizanat-ieri, azi și mâine”. Acest eveniment face parte din proiectul "Dunăre - te pot auzi și nu te pot uita, te pot vedea și nu te voi uita, te pot recrea și te pot înțelege” și este o colaborare dintre Camera de Comerț și Industrie Vratsa și Europroject Slatina.
De la această expoziție nu a lipsit nici ia de Cezieni. Doamna Filip ne-a explicat câte ceva despre complexitatea cusutului iilor.
Un alt stand, un alt meșter iubit în județul Olt. Este vorba despre Ștefan Trușcă, un mare iubitor al olăritului. Pus pe șotii, ca de obicei, meșterul ne-a arătat cum în mâinile sale, obiectele create de el capătă viață.
Iubitorii meșteșugurilor tradiționale care nu au reușit să ajungă astăzi la această expoziție, trebuie să știe că aceasta va fi deschisă și mâine.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018