Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Îi unește pasiunea pentru arta populară
11.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 246

Cei mai buni meșteri populari din România și Bulgaria se află, timp de două zile, la Slatina. Aceștia își vor prezenta produsele, și vor face demonstrații practice chiar în atelierele de lucru amplasate în zona Stadionului „1Mai”. Scopul acestui proiect îl reprezintă schimbul de experiență între meșteșugarii celor două țări.


 Ia de Cezieni, vase de lut de la Oboga, bijuterii dar și alte creații tradiționale sunt prezente în cadrul unui schimb de experiență intitulat „Artizanat-ieri, azi și mâine”. Acest eveniment face parte din proiectul "Dunăre - te pot auzi și nu te pot uita, te pot vedea și nu te voi uita, te pot recrea și te pot înțelege” și este o colaborare dintre Camera de Comerț și Industrie Vratsa și Europroject Slatina.
De la această expoziție nu a lipsit nici ia de Cezieni. Doamna Filip ne-a explicat câte ceva despre complexitatea cusutului iilor.
Un alt stand, un alt meșter iubit în județul Olt. Este vorba despre Ștefan Trușcă, un mare iubitor al olăritului. Pus pe șotii, ca de obicei, meșterul ne-a arătat cum în mâinile sale, obiectele create de el capătă viață.
Iubitorii meșteșugurilor tradiționale care nu au reușit să ajungă astăzi la această expoziție, trebuie să știe că aceasta va fi deschisă și mâine.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018