Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Îi unește pasiunea pentru arta populară
11.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 230

Cei mai buni meșteri populari din România și Bulgaria se află, timp de două zile, la Slatina. Aceștia își vor prezenta produsele, și vor face demonstrații practice chiar în atelierele de lucru amplasate în zona Stadionului „1Mai”. Scopul acestui proiect îl reprezintă schimbul de experiență între meșteșugarii celor două țări.


 Ia de Cezieni, vase de lut de la Oboga, bijuterii dar și alte creații tradiționale sunt prezente în cadrul unui schimb de experiență intitulat „Artizanat-ieri, azi și mâine”. Acest eveniment face parte din proiectul "Dunăre - te pot auzi și nu te pot uita, te pot vedea și nu te voi uita, te pot recrea și te pot înțelege” și este o colaborare dintre Camera de Comerț și Industrie Vratsa și Europroject Slatina.
De la această expoziție nu a lipsit nici ia de Cezieni. Doamna Filip ne-a explicat câte ceva despre complexitatea cusutului iilor.
Un alt stand, un alt meșter iubit în județul Olt. Este vorba despre Ștefan Trușcă, un mare iubitor al olăritului. Pus pe șotii, ca de obicei, meșterul ne-a arătat cum în mâinile sale, obiectele create de el capătă viață.
Iubitorii meșteșugurilor tradiționale care nu au reușit să ajungă astăzi la această expoziție, trebuie să știe că aceasta va fi deschisă și mâine.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Dan Mihai și-a riscat viața pentru o altă viață

O tânără de 18 ani a fost salvată, sâmbătă, de la înec de un membru al Clubului Slatina Running, care se afla la alergat în zonă. Acesta a fost felicitat și premiat, astăzi, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe festive. Tânăra, cunoscută cu afecțiuni psihice, este acum internată în spital și se află în afara oricărui pericol. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
11 Dec 2017