Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Îi unește pasiunea pentru arta populară
11.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 248

Cei mai buni meșteri populari din România și Bulgaria se află, timp de două zile, la Slatina. Aceștia își vor prezenta produsele, și vor face demonstrații practice chiar în atelierele de lucru amplasate în zona Stadionului „1Mai”. Scopul acestui proiect îl reprezintă schimbul de experiență între meșteșugarii celor două țări.


 Ia de Cezieni, vase de lut de la Oboga, bijuterii dar și alte creații tradiționale sunt prezente în cadrul unui schimb de experiență intitulat „Artizanat-ieri, azi și mâine”. Acest eveniment face parte din proiectul "Dunăre - te pot auzi și nu te pot uita, te pot vedea și nu te voi uita, te pot recrea și te pot înțelege” și este o colaborare dintre Camera de Comerț și Industrie Vratsa și Europroject Slatina.
De la această expoziție nu a lipsit nici ia de Cezieni. Doamna Filip ne-a explicat câte ceva despre complexitatea cusutului iilor.
Un alt stand, un alt meșter iubit în județul Olt. Este vorba despre Ștefan Trușcă, un mare iubitor al olăritului. Pus pe șotii, ca de obicei, meșterul ne-a arătat cum în mâinile sale, obiectele create de el capătă viață.
Iubitorii meșteșugurilor tradiționale care nu au reușit să ajungă astăzi la această expoziție, trebuie să știe că aceasta va fi deschisă și mâine.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018