Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Octav, la Cinema Slatina
10.10.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 163

„Octav”, cel mai așteptat film românesc al anului, a avut premiera și la noi, odată cu lansarea oficială, de la Sala Palatului. Filmul poate fi vizionat și în zilele următoare la Cinema Slatina. A fost cea mai mare premieră de gală a unui film în România, deoarece „Octav” a generat un interes considerabil în rândul publicului.


 Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, spune povestea lui Octav, interpretat de Marcel Iureș, un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale, pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.
Directorul de imagine al filmului este Blasco Giurato, cel care a semnat imaginea și pentru „Cinema Paradiso”, câștigător al Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.
Coloana sonoră îi aparține renumitului compozitor român Vladimir Cosma, care a semnat muzica a peste 400 de partituri pentru producţii cinematografice şi seriale TV. Vladimir Cosma este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori din Franța și este recompensat cu peste 20 de distincții internaționale.
Filmul „Octav” a fost selecționat în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal 2017.
Lung-metrajul este o coproducție România - Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
Filmul „Octav” va putea fi vizionat la Cinema Slatina. Orele de difuzare le puteți afla de pe site-ul cinemaslatina.ro.

 

Octav Cinema Slatina
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Fără „Masă caldă” în Olt

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.
07 Dec 2017