Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Centrul istoric al Slatinei, scenă de film în „Moromeții2”
05.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5990

A fost o adevărată desfășurare de forțe astăzi, pe Strada Lipscani din Slatina. Se pregătește decorul pentru filmarea unor scene din „Moromeții 2”. O casă istorică de pe Strada Lipscani este transformată în librărie. Ilie Moromete va veni aici cu Niculaie, cu căruța, să ia cărți. Pentru aceste scene, mai multe clădiri vor fi redecorate, iar strada va fi animată.


 O parte din echipa tehnică a filmului „Moromeții2 se află zilele acestea la Slatina, să amenajeze decorul pentru filmarea unor scene din această peliculă. Scenograful Cristian Niculescu a vorbit, pentru Olt Tv, despre filmările care vor avea loc sâmbătă, în centrul istoric al Slatinei.
Pentru cele câteva scene filmate pe strada Lipscani va fi nevoie nu doar de amenajarea librăriei, ci și de reconstituirea atmosferei specifice unei străzi comerciale din perioada interbelică.
Strada Lipscani, atât de liniștită, cu fațadele istorice superbe, a fost decorul perfect pentru secvențele de film, explică scenograful.
Așa că, sâmbătă, în centrul istoric al Slatinei, îi puteți vedea pe Horațiu Mălăele, actorul care îl interpretează pe Ilie Moromete, și pe Iosif Paștina, în rolul lui Niculaie Moromete. Pentru „Moromeții 2” se filmează și în satul Talpa, din comuna natală a lui Marin Preda, Siliștea Gumești, din județul Teleorman. Primul film „Moromeții” a fost realizat în urmă cu 32 de ani, Ilie Moromete fiind interpretat atunci de Victor Rebengiuc.

 

Moromeții2 Slatina Lipscani
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018