Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Centrul istoric al Slatinei, scenă de film în „Moromeții2”
05.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 6040

A fost o adevărată desfășurare de forțe astăzi, pe Strada Lipscani din Slatina. Se pregătește decorul pentru filmarea unor scene din „Moromeții 2”. O casă istorică de pe Strada Lipscani este transformată în librărie. Ilie Moromete va veni aici cu Niculaie, cu căruța, să ia cărți. Pentru aceste scene, mai multe clădiri vor fi redecorate, iar strada va fi animată.


 O parte din echipa tehnică a filmului „Moromeții2 se află zilele acestea la Slatina, să amenajeze decorul pentru filmarea unor scene din această peliculă. Scenograful Cristian Niculescu a vorbit, pentru Olt Tv, despre filmările care vor avea loc sâmbătă, în centrul istoric al Slatinei.
Pentru cele câteva scene filmate pe strada Lipscani va fi nevoie nu doar de amenajarea librăriei, ci și de reconstituirea atmosferei specifice unei străzi comerciale din perioada interbelică.
Strada Lipscani, atât de liniștită, cu fațadele istorice superbe, a fost decorul perfect pentru secvențele de film, explică scenograful.
Așa că, sâmbătă, în centrul istoric al Slatinei, îi puteți vedea pe Horațiu Mălăele, actorul care îl interpretează pe Ilie Moromete, și pe Iosif Paștina, în rolul lui Niculaie Moromete. Pentru „Moromeții 2” se filmează și în satul Talpa, din comuna natală a lui Marin Preda, Siliștea Gumești, din județul Teleorman. Primul film „Moromeții” a fost realizat în urmă cu 32 de ani, Ilie Moromete fiind interpretat atunci de Victor Rebengiuc.

 

Moromeții2 Slatina Lipscani
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018