Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Centrul istoric al Slatinei, scenă de film în „Moromeții2”
05.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5868

A fost o adevărată desfășurare de forțe astăzi, pe Strada Lipscani din Slatina. Se pregătește decorul pentru filmarea unor scene din „Moromeții 2”. O casă istorică de pe Strada Lipscani este transformată în librărie. Ilie Moromete va veni aici cu Niculaie, cu căruța, să ia cărți. Pentru aceste scene, mai multe clădiri vor fi redecorate, iar strada va fi animată.


 O parte din echipa tehnică a filmului „Moromeții2 se află zilele acestea la Slatina, să amenajeze decorul pentru filmarea unor scene din această peliculă. Scenograful Cristian Niculescu a vorbit, pentru Olt Tv, despre filmările care vor avea loc sâmbătă, în centrul istoric al Slatinei.
Pentru cele câteva scene filmate pe strada Lipscani va fi nevoie nu doar de amenajarea librăriei, ci și de reconstituirea atmosferei specifice unei străzi comerciale din perioada interbelică.
Strada Lipscani, atât de liniștită, cu fațadele istorice superbe, a fost decorul perfect pentru secvențele de film, explică scenograful.
Așa că, sâmbătă, în centrul istoric al Slatinei, îi puteți vedea pe Horațiu Mălăele, actorul care îl interpretează pe Ilie Moromete, și pe Iosif Paștina, în rolul lui Niculaie Moromete. Pentru „Moromeții 2” se filmează și în satul Talpa, din comuna natală a lui Marin Preda, Siliștea Gumești, din județul Teleorman. Primul film „Moromeții” a fost realizat în urmă cu 32 de ani, Ilie Moromete fiind interpretat atunci de Victor Rebengiuc.

 

Moromeții2 Slatina Lipscani
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Fără „Masă caldă” în Olt

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.
07 Dec 2017