Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Centrul istoric al Slatinei, scenă de film în „Moromeții2”
05.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5932

A fost o adevărată desfășurare de forțe astăzi, pe Strada Lipscani din Slatina. Se pregătește decorul pentru filmarea unor scene din „Moromeții 2”. O casă istorică de pe Strada Lipscani este transformată în librărie. Ilie Moromete va veni aici cu Niculaie, cu căruța, să ia cărți. Pentru aceste scene, mai multe clădiri vor fi redecorate, iar strada va fi animată.


 O parte din echipa tehnică a filmului „Moromeții2 se află zilele acestea la Slatina, să amenajeze decorul pentru filmarea unor scene din această peliculă. Scenograful Cristian Niculescu a vorbit, pentru Olt Tv, despre filmările care vor avea loc sâmbătă, în centrul istoric al Slatinei.
Pentru cele câteva scene filmate pe strada Lipscani va fi nevoie nu doar de amenajarea librăriei, ci și de reconstituirea atmosferei specifice unei străzi comerciale din perioada interbelică.
Strada Lipscani, atât de liniștită, cu fațadele istorice superbe, a fost decorul perfect pentru secvențele de film, explică scenograful.
Așa că, sâmbătă, în centrul istoric al Slatinei, îi puteți vedea pe Horațiu Mălăele, actorul care îl interpretează pe Ilie Moromete, și pe Iosif Paștina, în rolul lui Niculaie Moromete. Pentru „Moromeții 2” se filmează și în satul Talpa, din comuna natală a lui Marin Preda, Siliștea Gumești, din județul Teleorman. Primul film „Moromeții” a fost realizat în urmă cu 32 de ani, Ilie Moromete fiind interpretat atunci de Victor Rebengiuc.

 

Moromeții2 Slatina Lipscani
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018