Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Meșteri cu mâini de aur”
11.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 91

Nouă artiști populari din județul Olt i-au fascinat pe turiștii aflați în localitatea Călimănești cu minunatele lor creații. Timp de o săptămână, ei s-au aflat într-o tabără de meșteșuguri, împreună cu ucenicii lor. Ideea de bază pentru caracterul itinerant al acestei tabere a fost aceea de a face meşteşugurile tradiţionale şi pe reprezentanţii acestora cât mai vizibili.



Între 3 și 9 iulie, la Călimănești, în județul Vâlcea, s-a desfășurat cea de-a XV-a ediție a Taberei de meșteșuguri „Maestru și ucenic. Meșteri cu mâini de aur”. Pe aleile parcului din Călimăneşti şi pe faleza Oltului, meşterii şi ucenicii acestora au făcut demonstraţii ale meşteşugului lor.

Meșterii populari au avut ateliere deschise, au purtat discuţii cu vizitatorii, și-au prezentat produsele din zona bogată a celor trei mari zone etnofolclorice: Oltul, Romanaţiul şi Câmpia Boianului.

Agenda artiștilor populari olteni mai cuprinde un eveniment cultural important. Peste două zile, ei vor fi prezenți la București,  la o expoziție de promovare a județului Olt. Aceasta se va desfășura la Palatul Parlamentului și este organizată de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România.

Redactor: Mirela Vârșă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE