Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Un muzeu altfel
03.04.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 83

Pe lângă atelierele de creativitate organizate de către Muzeul Judeţean Olt în perioada şase-nouă aprilie, Casa Memorială Gunka şi Spiru Vergulescu îşi deschide porţile în cadrul programului „Şcoala Altfel”. Săptămâna viitoare sunt aşteptaţi zeci de elevi de la mai multe şcoli din Slatina, care şi-au anunţat deja vizita.




 

 

Venind în Casa Memorială Gunka şi Spiru Vergulescu, elevii slătineni nu vizitează un muzeu pur şi simplu, ci o casă care trăieşte şi astăzi, care a aparţinut unui mare pictor şi unei talentate muziciene. Creaţia maestrului este una de anvergură, iar vizita în atelierul acestuia ne ajută să înţelegem mai bine procesul de creaţie şi să ne formăm o imagine despre un artist.



 

În premieră, cei care vor călca pragul muzeului au posibilitatea de a admira în premieră jurnalul artistic al lui Spiru Vergulescu, ce conţine schiţe, notiţe, fotografii şi memorii.



 

Casă Memorială de pe strada Malul Livezii adăposteşte 48 de lucrări de pictură, albume de grafică, cărţi, piese de mobilier, precum şi violoncelul şi pianina la care a cântat soţia maestrului.



Redactor: Raluca Brabete
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE