Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Taxă pe citit
18.02.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 84

Proiectul de lege privind timbrul cultural, iniţiat de 84 de senatori şi deputaţi, stârneşte ingrijorare în rândul reprezentanţilor editurilor şi celor care se ocupă cu vânzarea de carte. Aceştia sunt de părere că noul cuantum al timbrului literar reprezintă o suprataxare a consumului de carte, care va duce în final la o scădere considerabilă a vânzărilor.




Legiuitorii susţin că vor să aplice această taxă în vederea susţinerii şi dezvoltării culturii naţionale în diversele ei forme de exprimare artistică, precum literatura, cinematografia, muzica şi altele, în scopul protejării şi conservării moştenirii culturale. Cei care se ocupă cu vânzarea cărţilor nu privesc însă cu ochi buni această iniţiativă. Publicul cu venituri medii şi reduse şi părinţii cu copii şcolarizaţi vor fi principalii afectaţi de această taxă, care, potrivit estimărilor va duce la creşterea în medie a preţului cărţilor cu 7-10%, ne-a declarat proprietarul unei librării.



În prezent, T.V.A-ul în cazul cărţilor este de 9%, iar dacă această taxă va intra în vigoare, preţul acestora va creşte cu aproximativ 12-18 %.



Într-un sondaj realizat anul trecut, a reieşit faptul că românii se situează pe penultimul loc, înaintea bulgarilor, în ceea ce priveşte numărul cărţilor citite într-un an. Mai mult, unul din cinci români nu a citit niciodată o carte.

Redactor:Raluca Brabete
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE