Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Au luat subvenții cu acte false
05.05.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 207

Fraudă la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Olt. Două femei din județul nostru au fost trimise în judecată de DNA, după ce au luat subvenții în valoare de peste 27 de mii de lei, cu acte false. Ele și-au recunoscut vinovăția, iar dosarul se va judeca la Tribunalul Olt.


 Au păcălit legea, iar acum vor suporta consecințele. Este vorba de o femei și fiica sa din Olt care au obținut fonduri europene cu acte false. În 2015, ele au depus la APIA Olt un document ce conținea informații care nu corespundeau adevărului în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. Suma pe care au încasat-o de la APIA Olt este de peste 27 de mii de lei. Cele două au fost trimise în judecată de procurorii DNA.
„În prezența avocaților aleși, inculpatele au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: un an și patru luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, se arată într-un comunicat al DNA.
Iată ce spun reprezentanții APIA Olt despre aceste situații în care unii olteni încearcă să obțină ilegal fonduri naționale sau europene.
Dosarele de urmărire penală privindu-le pe cele 2 inculpate împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Olt.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE