Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bani europeni pentru tinerii olteni
23.02.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 74

Crește numărul de fermieri olteni, care încep pentru prima dată o activitate agricolă. Dovadă stă numărul mare de proiecte depuse pe Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Beneficiarii primesc până la 50 de mii de euro, spun cei de la Oficiul pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.


 În 2020, mulți olteni au depus proiecte pentru a primi finanțare europeană. Potrivit reprezentanților Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Olt, cea mai accesată submăsură a fost 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.
Tineri fermieri din toate zonele județului au primit deja prima tranșă de 75% din valoarea sprijinului acordat. Numai prin această submăsură, în contul oltenilor au intrat aproximativ 370 de mii de euro. Vestea bună este că pentru 2021, fermierii din diaspora pot accesa deja această submăsură. Pentru cei din țară, sesiunea de depunere a cererii de finanțare va debuta cel mai probabil în luna aprilie.
O altă măsură accesată de olteni, anul trecut, a fost 17.1 - „prime de asigurare pentru culturi, animale și plante”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Îngerul salvator de la Spitalul de Urgență Slatina

Caz incredibil la Spitalului Județean de Urgență Slatina. O tânără care a ajuns aici cu o rana infectată la un șold, în urma unui accident rutier, a fost operată timp de trei luni pentru a fi salvată. Cu doi copii acasă, tânăra mamă, dar și medicul care o îngrijea, au crezut că lupta este pierdută din cauza stării grave de sănătate în care se afla femeia. Și-a revenit însă, miraculos, iar acum își strânge din nou copiii la piept și îi mulțumește în fiecare zi medicului care a salvat-o.
25 Feb 2021

Apel disperat după ce a rămas sub cerul liber

Femeia din comuna Priseaca ce și-a pierdut casa în incendiu face un apel disperat către toți cei care o pot ajuta să treacă peste această nenorocire. Are nevoie de orice sumă, oricât de mică ar fi, de materiale de construcții, de orice îi poate fi de folos pentru a-și amenaja o cameră în care să poată locui. A rămas sub cerul liber, doar cu hainele de pe ea. Edilul localității spune că încearcă și el să o sprijine pe femeia rămasă pe drumuri, după ce fiul său bolnav i-a dat foc la casă.
23 Feb 2021