Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Despăgubiri pentru culturile de primăvară
29.09.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 252

Peste 1.100 de fermieri olteni au cerut despăgubiri pentru culturile de primăvară afectate de seceta pedologică din acest an. Până la aceasta dată, cuantumurile ajutorului de stat nu sunt stabilite, spun oficialii din Agricultură.


Anul 2020 este unul greu pentru agricultură, din cauza vremii extrem de atipice. Au fost luni de zile în care la nivelul județului nu a plouat deloc, iar culturile de primăvară au avut extrem de suferit. Pentru fermierii care au pariat pe aceste cereale, oficialii din Agricultură vin cu un sprijin financiar. Din Olt, sunt sute de fermieri care au solicitat despăgubiri.
Doar producătorii agricoli care au avut terenurile afectate mai mult de 30 % din cauza secetei sau a altor fenomene meteo extreme vor primi despăgubiri din partea statului.
Legea anti-secetă 2020 a fost inițiată de președintele Comisiei de Agricultură din Parlament, deputatul PSD Alexandru Stănescu, și susținută de deputatul oltean Dan Ciocan, secretarul comisiei. Până la această dată, reprezentanții Ministerului Agriculturii nu au stabilit valoarea despăgubirilor pentru culturile înființate în primăvara acestui an.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE