Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ploile, benefice pentru agricultură
18.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 146

Dacă la cultura de orz, precipitațiile nu au făcut decât să întârzie campania de recoltat, la grâu situația este alta. Ploile căzute la nivelul județului Olt sunt extrem de benefice pentru ca recolta de grâu să fie una bogată și de calitate, spun specialiștii în agricultură.


Sunt zece zile de când în Olt plouă, iar cantitățile cuprinse între 30 și 90 de litri pe metru pătrat au venit la timp pentru culturile agricole. Cu atât mai mult, cu cât la nivelul județului începuse să se instaleze seceta. În acest moment, ogoarele arată foarte bine, puține sunt suprafețele care sunt afectate de fenomenul de băltire.
Dacă orzul a ajuns la maturitate, iar ploile nu au făcut decât să suspende campania de recoltat, la culturile de grâu, ploile au venit ca o mană cerească, spun specialiștii.

În Olt, în toamna anului 2019, au fost semănate 120.000 de hectare cu grâu și 20.000 cu orz.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020