Oltenii, pe lângă faptul că sunt harnici, sunt și ingenioși. Mulți au luat exemplul restaurantelor care asigură servicii de catering și ajung cu marfa chiar la ușa consumatorului. Mai mulți legumicultori din Urzica au optat pentru această variantă care le asigură vânzări și venituri mai mari. Ideea le-a venit încă de acum două luni, când în piețe vânzările au scăzut semnificativ din cauza restricțiilor de circulație.
Pentru început, fermierii din Urzica livrează marfă din grădina lor doar în Slatina și București. Sute de kilograme de legumele proaspete și sănătoase ajung la consumatori, iar de la o săptămână la alta, cererea este tot mai mare.
Pe viitor, micii producători din Olt și-au propus să își diversifice oferta. Pe lângă legume și fructe oltenești, consumatorii vor putea cumpăra brânză și miere românească. În paralel cu această variantă de comercializare, mulți din fermierii organizați în cooperative au reușit să vândă marfa către marile magazine din România.