Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bani europeni pentru asigurări agricole
13.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 115

Oltenii pot obține fonduri europene pentru asigurarea culturilor agricole și animalelor. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a deschis o nouă linie de finanțare, prin care se pot accesa sume importante de bani. Potențialii beneficiari pot solicita acest sprijin doar dacă au încheiate contracte de asigurare cu o firmă specializată.


Recent, Agenția pentru Finanțare a Investiților Rurale a deschis o nouă sesiune de depunerea a cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor- sesiune destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 și aferente culturilor de primăvară pentru anul 2020”. Riscurile eligibile în cadrul acestei linii de finanțare sunt pentru fenomene climatice nefavorabile, precum: secetă, arșiță, inundații sau îngheț, dar și pentru achiziționarea de tratamente pentru combaterea dăunătorilor. Oltenii interesați de acest ajutor financiar trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții.
Pentru această sesiune, fondurile europene disponibile sunt în valoare de 15 milioane de euro. Beneficiarii pot primi maximum 70% din valoarea primei de asigurare eligibile, iar 30 noiembrie este ultima zi când se pot depune cereri pentru a solicita acest ajutor financiar.
Anul trecut, la nivelul județului Olt, 21 de olteni au depus cereri de finanțare pentru această submăsură, toți fiind declarați eligibili. 17 dintre aceștia au primit deja banii în conturi, valoarea totală a sprijinului fiind de 27 de mii de euro, iar ceilalți 4 urmează să depună dosarele cu cererile de plată.


 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE